Tayyip Erdoğan Oyunu Bir Ayda Yüzde 5 Artırdı

TAKİP ET

Muhalefet için alarm zilleri çalıyor.

MetroPOLL Araştırma'nın Türkiye'nin Nabzı anketinin Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için yaptığı çalışmanın Temmuz ayağı yayımlandı. Ankete göre AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında, muhalefetin başarı vadeden aday alternatifleri bulunuyor.

Bununla birlikte, Türkiye'nin Nabzı araştırmasının  Haziran ayı çalışmasına göre Recep Tayyip Erdoğan'ın bir ay içinde yaklaşık yüzde 3 oranında oy artırdığı görülüyor. 

AKP Sahaya İndi

Bir süre önce, AKP teşkilatlarının sahaya ineceği öğrenilmiş, AKP İstanbul İl Başkanlığı megakent için "Yüz Yüze 100 Gün" sloganıyla harekete geçmişti. Pek çok bakan ve yüz milletvekiliyle sahaya inen AKP'nin tabanını hareketlendirmeye başladığı anlaşılıyor.

AKP'liler Sahaya İndi: Çiftçiler Son 20 Yılın En Memnun Dönemini Yaşıyor

Erdoğan'ın Oyları Arttı

Geçtiğimiz ay AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu Mansur Yavaş karşısında yüzde 35,6 seviyesindeyken yüzde 37,7'ye kadar yükseldi. Ayrıca Erdoğan'ın oyu Ekrem İmamoğlu karşısında geçtiğimiz ay yüzde 37,7 iken bu ay yüzde 42,3'e kadar çıktı. Bununla birlikte Erdoğan geçtiğimiz ay Meral Akşener karşısında yüzde 38,8, Kemal Kılıçdaroğlu karşısında ise yüzde 39,8 idi. Bu ay ise Erdoğan'ın oyları Meral Akşener karşısında yüzde 42,3, Kemal Kılıçdaroğlu karşısında ise yüzde 42,7'ye kadar çıktı.

MetroPOLL'ün Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Tur Anketinde Dikkat Çekici Sonuçlar

tayyip erdoğan oyunu bir ayda yüzde 5 artırdı muhalefet için alarm zilleri çalıyor