"Tayyip Erdoğan Türkiye'nin Başında Olduğu Sürece İsveç ve Finlandiya NATO'ya Giremez"

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta açıklama yaptı.

Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya ile yapılan görüşmelerin beklendiği gibi geçmediğini belirttiği açıklamada "Bunların beklentisi var fakat Türkiye’yle ilgili atmaları gereken adımları atmadıkları gibi, bu görüşmeleri yaptığımız süreç içerisinde hala bunlar, özellikle İsveç, Stockholm’ün caddelerinde teröristleri gezdiriyor, kendi polisleriyle onları güvence altına alıyor. Hatta hatta görüşmeyi yaptıkları günün akşamında İsveç devlet televizyonunda Salih Müslim denen teröristi konuşturarak bize her türlü yanlışı yaptıkları gibi, F16 meselesinde vesaire yine olumsuz tavırlarını, yaklaşımlarını sürdürüyorlar. Bunlar dürüst değiller, samimi değiller" dedi.

Yunanistan'ın NATO'ya Girişine Onay Verilmesi

NATO gibi bir güvenlik teşkilatında teröristleri bağrına basan bu iki ülkenin olamayacağını belirten Erdoğan, "Biz geçmişte yapılan yanlışın tekrarını yapamayız. Neydi o? Özellikle Yunanistan geçmişte NATO’dan çıkmıştı, o zamanın Türkiye yönetimi Yunanistan’ın tekrar NATO’ya girmesinin yolunu açtı. Yunanistan da aynı şeyleri söylüyordu, herhangi bir şeyin olmayacağını söylüyordu. Bakın şu anda Yunanistan’ın Avrupa’ya 400 milyar avro borcu var, fazlası var azı yok. 5+4 yani 9 tane şu anda Amerika’nın Yunanistan’da üssü var. Peki bu üsler kime karşı kuruluyor, bu üsler niye var? Söyledikleri şu; 'Rusya’ya karşı...' Yalan... Dürüst değiller. Bütün bu olanlar karşısında bunların Türkiye’ye karşı takındıkları tavır ortada" diye konuştu.

"Erdoğan Türkiye'nin Başında Olduğu Sürece..."

Yunan Başbakanı Miçotakis'in ABD Temsilciler Meclisi'nde ayakta alkışlandığını hatırlatan Erdoğan, "Bütün bu olaylarda tekrar F-16’lar gündeme getirildi mi? Getirildi. Biz şuna inanıyoruz; Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bu delikten bizi bir kere soktular, bir daha sokturmayız. Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin başında olduğu sürece, teröre destek veren ülkelerin kesinlikle NATO’ya girmesine biz ‘evet’ diyemeyiz" ifadelerini kullandı.

recep Tayyip Erdoğan isveç finlandiya ben türkiye başında olduğum sürece nato giremezler