"Tayyip'in Olduğu Yerde Korona Olmuyor"

TAKİP ET

Halk sağlığını tehdit eden bir tablonun ortaya çıktığı AKP'nin 7. Olağan Kongresi'nin gerçekleştiği salonun önünde bekleyen vatandaşlar, içinde bulundukları durumu "Ölümüne varız" diyerek açıkladı.

AKP'nin 7. Olağan Kongresi'nin gerçekleştiği Ankara Spor Salonu'nun önündeki partililere mikrofon tutan Anka Haber Ajansı kameralarına milletin aklıyla adeta alay edildiğini düşündüren görüntüler takıldı.

Hem salonun içinde hem salona giremediği için dışarıda toplanan insanlar, kalabalıklardan uzak durulmasının önemle duyurulduğu Çin Virüsü ile mücadele sürecinde halk sağlığı için büyük bir tehdit yarattı. Söz konusu sokak röportajında ise durumun ciddiyetini kavrayamayan AKP'lilerin her gün 100'den fazla vatandaşın yaşamını yitirdiği vaziyeti adeta tiye alarak "Tayyip'in olduğu yerde korona bile olmuyor" gibi yanıtlar verdiği görüldü.

Kendilerini "Tayyip aşığı" olarak tanımlayan kalabalığın içinden bir vatandaşın "Ölümüne varız" açıklaması ise durumu en iyi özetleyen ifade oldu.

AKP'li Cahit Özkan da ortaya çıkan tabloyu kameraların yatay çekim yapmasıyla açıkladı. Özkan'ın açıklamaları şu şekilde oldu:

"Özellikle kongre alanına gelen tüm delegeler testlerden geçirilmiştir. Trübünlerde ise maske mesafeyi kontrole almaya çalıştık. O kalabalıktan bir şekilde geçip kongre alanına biz de geldik.

Orada yatay çekimden ötürü alan dar olarak görünüyor ve kalabalık iç içe geçmiş gibi yansıyor. Bu konuda bir hassasiyetimiz vardı orada riski artıracak bir durum yoktur. Maske, mesafe,  temizlik konusunu özenle dikkat ettik. Burada bir vaka artışı falan olmayacak."

tayyip erdoğan akp kongresi 7. olağan kongre ankara spor salonu sokak röportajı anka haber ajansı tayyip'in olduğu yerde korona olmaz