Tazminat Ödememek İçin Unvan Değiştiren Metro Turizm Aileleri Mağdur Etti

TAKİP ET

2005 yılında İstanbul'dan Zonguldak'a giden Metro Turizm aracının yaptığı kazada, kazazedelerin ailelerine tazminat ödenmesi kararı verildi. Firma tazminat ödememek için unvan değiştirerek aileleri mağdur etti.

2005 yılında İstanbul’dan Zonguldak’a giden Metro Turizm aracının yaptığı kazanın ceza davasının ardından tazminat davası açan aileler firmanın unvan değiştirmesinden kaynaklı tazminatlarını alamadı. Hasan Yeşildal’ın oğlu Hakan Yeşildal yaşananları “Tazminat kazandık ancak tazminatımızı alamadık, üstelik bu şirket hâlâ insanların canını yakmaya devam ediyor. Türkiye’nin kaza şampiyonu olan bir firma, biz 448 bin lira tazminat kazanmıştık, o dönemde anneme de babama da ilaç olacaktı ancak ikisi de bu olaydan sonra çok acılı günler geçirerek vefat ettiler” şeklinde anlattı.

Hiçbir Çözüm Yolu Bulamadılar

Gittikleri yerlerde kapıların duvar gibi yüzlerine kapandığını aktaran Yeşildal “Diğer mağdurlar da aynı sorunu yaşıyor. Metro Turizm yine kazalar yapıyor, tazminat davasına girene kadar olan ceza davası süresinde onlar yine şirketi devredecekler, mağdurların karşısında yine kapılar duvar olacak” dedi. 

Firmaya Ulaşılamıyor

Metro Turizm’e bir türlü ulaşılamadığını söyleyen Hakan Yeşildal, babasının iki kolunu kaybettikten sonra annesinin de üzüntüden kanser olduğunu ifade ederek “Mağdurların zararları karşılansın, artık bunlar yaşanmasın, mağduriyetimiz giderilsin, sorumlu Metro Turizm’dir, sıyrılmasınlar bu suçtan. Eğer bir şey yapılmazsa bu, bu şekilde devam edecekler” şeklinde konuştu.

metro turizm istanbul zonguldak arası kaza 2005 yılındaki kaza kazazedelere tazminatları ödenmedi metro turizm unvan değiştirerek tazminat ödemedi aileler mağdur edildi