TBB Başkanı Erinç Sağkan: Sorumlular Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağız

TAKİP ET

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Binaların yıkılmasında müteahhit, yapı denetim firmaları ve imarla ilgili yanlışlara imza atan kişiler hakkında soruşturma ve kovuşturma süreçlerini takip edeceklerini belirtti.

TBB Başkanı Sağkan, Diyarbakır Barosu'nu ziyaret etti ve burada yaptığı açıklamada, depremde 3 meslektaşının hayatını kaybettiğini ve ülke genelinde ise 100 meslektaşının hayatını kaybettiğini söyledi. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmaları ve yardım faaliyetlerinde etkin görev aldıklarını belirtti.

Sağkan, TBB ve diğer baroların en önemli görevlerinin yanlışları ortaya koymak, hukuki sürecin etkin şekilde işlemesi için çalışmak ve tüm sorumluların tespit edilip cezalandırılması için çalışmalar yürütmek olduğunu ifade etti. Aynı zamanda, depremlerde binaların yıkılmasındaki sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve süreçleri takip edeceklerini söyledi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, ziyaret sırasında, merkez Yenişehir ilçesinde yıkılan Galeria İş Merkezi'nin üstündeki sitenin enkazında hayatını kaybeden avukat Serhan Özdemir'in binanın altındaki iş yerlerine kolon kestikleri suçlamasıyla dava açtığı iddialarına yanıt verdi. Eren, Özdemir'in bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığına bir suç duyurusunda bulunmadığını belirtti. (AA)

TBB Türkiye barolar birliği erinç sağkan suç duyurusu deprem müteahhit yapı denetim imar izni