TBB Başkanı Sağkan'dan 'Yargıtay' Açıklaması: TBB Yönetim Kurulu Yarın Olağanüstü Toplanacak

TAKİP ET

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Yargıtay'ın skandal kararı ile ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sağkan, TBB Yönetim Kurulu'nun yarın sabah olağanüstü olarak toplanacağını açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi'ne yönelik olarak aldığı suç duyurusu kararı doğrultusunda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile açıklama yaptı.

'Anayasal Skandal': Yargıtay 3. Ceza Dairesi, AYM Üyeleri Hakkında Suç Duyurusunda Bulunulmasına Karar Verdi

'TBB Yönetim Kurulu Yarın Olağanüstü Toplanacak'

Sağkan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararı Anayasa’yı yok sayarak Anayasa Mahkemesi’ni fiilen ortadan kaldırma çabasından ibarettir. Kararın hukuken değerlendirilebilecek hiçbir yanı bulunmamaktadır. Birliğimiz tarafından Anayasayı yok sayan ilgili daire üyeleri bakımından “görevden el çektirmeye davet” yaptırımının uygulanması için Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu’na yarın itibariyle gerekli başvuru yapılacaktır. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Anayasal düzeni yok sayan bu keyfi uygulamaya karşı hukukun üstünlüğünü ve yurttaşlarımızın haklarını korumak için yapılacakları belirlemek üzere yarın sabah olağanüstü gündemle toplantı kararı almıştır.''

TBB: Bu Karar Anayasal Düzene Karşı Açık Bir Başkaldırıdır 

Türkiye Barolar Birliği (TBB), resmi sosyal medya hesabından Yargıtay'ın skandal kararına ilişkin açıklamada bulundu.

'Bu karar anayasal düzene karşı açık bir başkaldırıdır' başlığı ile yapılan açıklama şu şekilde:

 

türkiye barolar birliği yargıtay anayasa mahkemesi erinç sağkan