TBB'den Depremzedelerin Haklarına İlişkin Kamu Spotu: Barolara Başvurabilirsiniz

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve Türkiye'nin yanı sıra Suriye'yi de etkileyen 7.8 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Türkiye Barolar Birliği (TBB) depremzedelerin haklarını korumak için bir kamu spotu hazırladı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve Türkiye’nin yanı sıra Suriye’yi de etkileyen 7.8 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Türkiye Barolar Birliği (TBB) depremzedelerin haklarını korumak için bir kamu spotu hazırladı.

TBB Başkanı Yunus Sezer, depremlerin cumhuriyet tarihinin en büyük üçüncü depremi olduğunu ve 58 bin 572 kişinin hayatını kaybettiğini, 122 bin 7 kişinin yaralandığını söyledi.

TBB’nin “Herkes için adalet, adalet için avukat” sloganıyla yayınladığı kamu spotunda, depremzedelerin haklarını ararken nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatıldı. Kamu spotunda, adalete erişimin herkes için temel bir hak olduğu vurgulanarak, hak ve özgürlüklerin ancak hukuki bilgi ve tecrübe sahibi avukatlarca korunabileceği belirtildi.

Kamu spotunda ayrıca, depremzedelerin “hasar danışma” adı altında faaliyet gösteren şirketlere itibar etmemeleri gerektiği uyarısı yapıldı. Bu şirketlerin kimse adına dava açamayacağı ve avukat temin etmek üzere aracılık yapamayacağı ifade edildi. Vatandaşların avukat temin etmek için barolara başvurabileceği kaydedildi.

Kamu spotunda son olarak, depremzedelerin hak kaybına uğramamaları için zaman aşımına dikkat etmeleri gerektiği hatırlatıldı. Depremzedelerin hasar tespit raporlarını almak için ilgili kurumlara başvurmaları, sigorta şirketleriyle anlaşma yapmadan önce avukatlarına danışmaları ve zararlarını belgelemeleri tavsiye edildi.

TBB Türkiye Barolar Birliği depremzede