'TBMM Araç Kartı' Suriyeli Şahıstan Çıktı: AKP'li Vekil 'Oğlumun Arkadaşı' Dedi

TAKİP ET

Yalnızca milletvekillerine verilen "TBMM Araç Kartı" bir Suriyelinin üzerinde bulundu.

Yalnızca milletvekillerine verilen "TBMM Araç Kartı", Türk vatandaşlığına geçerek "Muhammed Sabancı" adını alan "Muhammed Halebi" adlı Suriyelinin üzerinde bulundu.

Sözcü'nün haberine göre 34 TC 5565 plakalı, trafik bilgilerinde "milletvekilinin kullandığı araç" olarak geçen Mercedes aracın Muhammed Halebi (yeni adıyla Muhammed Sabancı) tarafından kullanıldığı ortaya çıktı.

Aracın Yeni Bahar Dağıtım Dış Ticaret Şirketi adına kayıtlı olduğu belirtilirken Muhammed Halebi isimli şahsın şirketin yönetiminde olduğu, söz konusu aracı kullanarak trafikte çevirmeye uğramadığı ve kullandığı "TBMM Araç Kartı"nın sağladığı dokunulmazlık ile herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalmaktan kurtulduğu belirtiliyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan AKP Milletvekili Ahmet Akay, "Ben bu aracı İstanbul'a gittiğimde kullanıyorum. Araba benim değil. Benim gücüm de yok 2 milyonluk araba kullanmaya. Araba bir firmanın diye biliyorum. Bu kişi de benim değil oğlumun arkadaşı. Şu ana kadar bana yansıyan bir şey yok. Zaten Türk vatandaşı. Ne iş yaptığını bilmiyorum" ifadelerini kullandı.