TBMM Başkanı İYİ Parti'nin Ortak Bildiri Talebine Olumlu Yanıt Verdi

TAKİP ET

TBMM Başkanı, meclisteki partilerin grup başkanlıklarını şehitlerimiz ve terörle mücadele için ortak bildiri yayınlamaya davet etti.

12 Ocak 2024 tarihinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 askerimiz için ortak bildiri yayınlama talebi veren İYİ Parti'nin talebine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan olumlu yanıt geldi. 

Bildiriye katılmaları konusundaki yazı, meclisteki partilerin grup başkanlıklarına gönderildi. 

Gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı: 

"Milletimizin Gazi Meclisimizden beklentisi, teröre karşı kararlı duruşumuzun gösterilmesidir. Milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin hazırlayacağı bir ortak bildiri, 85 milyon vatandaşımızın terörle mücadeleye tam ve kararlı desteğinin de ifadesi olacaktır."

23 Aralık'ta düşen 12 şehidimiz için yayınlanmak istenen ortak bildiri meclisteki bazı parti grupları tarafından dirençle karşılanmıştı. Ortak bildiriye MHP, AKP, İYİ Parti imza atarken CHP imza atmamış ve tepki toplamıştı. 

İYİ Parti TBMM'yi Şehitler İçin Ortak Bildiri Yayımlamaya Çağırdı: Anlamsız Bir Direnç Var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Ortak Bildiri Açıklaması: MSB Bilgilendirme Yapmadan Hiçbir Bildiriye İmza Atmayacağız

Özgür Özel'den Ortak Bildiri Açıklaması: Bildiri İmzalamakla Şehit Gelmiyor Olsa Ben Günde 5 Bin Tane Bildiriye İmza Atayım

Özgür Özel'den Ortak Bildiri Açıklaması: A4'e İmza Atarak Çözülmüş Gibi Göstermek Milleti Kandırmaktır, Esas Vatana İhanet Budur