TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Enis Berberoğlu Yorumu: AYM'nin Kararı Bağlayıcıdır

TAKİP ET

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Anayasa Mahkemesi'nin kararı bağlayacıdır ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop,  Anayasa Mahkemesi'nin milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu hakkında verdiği karara ilişkin olarak, "Anayasa Mahkemesinin kararı bağlayıcıdır. Bu karara muhatapların uyması gerekir. İlgili mahkeme bu karara uymalıdır" ifadelerini kullandı. 

Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "hak ihlali" kararının ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi "yerindelik denetimi kapsamında kaldığı" gerekçesiyle yeniden yargılamaya yer olmadığına hükmetmişti. Enis Berberoğlu'nun avukatları da bu karara karşı üst mahkemeye itiraz etmişti. Avukatların İstanbul Ağır 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının kaldırılmasına yaptığı itiraz İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirildi. Mahkeme, itiraz hakkında "karar verilmesine yer olmadığına" hükmetti. 

Anayasa Mahkemesi'nin kararının uygulanmamasınım ardından gelen tepkilere Cumhur İttifakı üyeleri sert cevap vermiş ve Anayasa Mahkemesi'nin kapatılması gibi skandal bir konuyu gündeme taşımışlardı.

aym mustafa şentop enis berberoğlu itiraz