TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Erken Seçim Açıklaması

TAKİP ET

TBMM Başkanı Mustafa Şentop erken seçim iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını "erken seçim startı" olarak yorumlamış, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak ise "Faiz indirimiyle risk alarak, parasal genişleme ve ekonomik büyüme hedefleyen iktidarın bu adımı, erken seçim hazırlığının ciddi bir işareti" demişti.

Söz konusu iddiaları değerlendiren Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, "Erken seçim istekleri, önceki dönemden kalan bir zihniyetin ürünü" dedi.

Şentop, Sabah'tan Yavuz Donat'a yaptığı açıklamalarda "Sadece seçim bölgem olan Tekirdağ'a değil, değişik vesilelerle pek çok kentimize gittim. Milletimizin bir erken seçim beklentisi yok. Zaten biz sistem değişikliğini yaparken şunu düşündük; Sık sık seçime gidilmesi nedeniyle oluşan siyasi istikrarsızlık artık son bulmalı" diye konuştu.

Partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçişin doğasında erken seçim olmadığını belirten Şentop, "Eskiden seçim kararı almak kolaydı... Bunu zor hale getirdik. Zorlaştırılmasındaki amaç, siyasi istikrarı sağlamak ve Türkiye'nin zaman kaybetmesini önlemek.  Erken seçim istekleri, önceki dönemden kalan bir zihniyetin ürünü.  Bazı kafalar, eski sistemde kaldıkları için aynı nakarata devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Şentop'tan Erken Seçim Açıklaması Erken seçim istekleri önceki dönemden kalan bir zihniyetin ürünü