TBMM'deki Yemin Törenine Mürteci-Kürtçü-Hizbullahçı Hüda-Par Ayarı

TAKİP ET

CHP'li Özgür Özel, TBMM'deki yemin töreninin Cumhur İttifakı bileşeni Kürtçü-mürteci-Hizbullahçı Hüda-Par'ın itirazları sebebiyle ertelendiğini iddia etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,  Cumhur İttifakı bileşeni Kürtçü-mürteci-Hizbullahçı Hüda-Par'ın, ‘Türk milleti önünde ant içerim’  ifadesine itirazı olduğu gerekçesiyle TBMM'deki yemin teöreninin ertelendiğini iddia etti.

Kürtçü-mürteci-Hizbullahçı Hüda-Par'ın bu tutumuyla içtihata uymayacağını ve yemini eleştireceğini ileri süren Özel, bu durumun Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy kaybettireceğini bu nedenle de yemin töreninin, ikinci turdan sonraya bırakılmaya çalışıldığını kast ettiği açıklamasında, ‘' 'Türk milleti önünde ant içerim’ ifadesine itiraz ediyorlar, ‘biz Türk milleti önünde ant içmeyiz’… Bu metin değişmelidir diyorlar. Bunu söyledikleri için HÜDAPAR’lılar, yemin krizi yaşanıp da millet AK Parti’nin ne yaptığını göresin diye yemini ileri almaya çalışıyorlar. Nasıl alacaklar? Resmi sonuçlar yayımlandıktan sonraki 3. gün olması gerekiyor ya yemin töreninin, yayımlanmasın diye YSK’ye baskı yapıyorlar.'' ifadelerini kullandı.

SözcüTV canlı yayınında İpek Özbey'e konuşan Özgür Özel'in konuşmasının tamamı:

''1999’dan bugüne kadar yemin töreni, 10. gün ile 14. gün arasında hep olmuş ki eskiden Anayasa’da resmi sonuçların ilanının 5’nci günü yemin töreni olmalı deniyordu, şimdi 3’üncü günü… Yani 2 gün önce olmasını bekleriz. Yani 8’inci gün ile 12’nci gün arasında yemin töreninin olup bitmesi lazım. Geçen sefer de yine 11. günde yemin törenini yapmıştık. Şu anda yemin törenini ikinci turdan sonraya bırakmaya çalışıyorlar. Sebebini şu; HÜDAPAR’lı arkadaşlar, 4 milletvekili, AK Parti’nin Meclis’e taşıdığı o 4 HÜDAPAR’lı… Hani “Türk bayrağı olmasın” diyen, ‘Türk milleti yoktur’ diyen HÜDAPAR’lılar yemin metnine itiraz ediyorlar. ‘Yemin metni sorunlu’ diyorlar. Çünkü orada ‘Atatürk ilke ve inkılaplarına’ ifadesine itiraz ediyorlar, ‘Türk milleti önünde ant içerim’ ifadesine itiraz ediyorlar, ‘biz Türk milleti önünde ant içmeyiz’… Bu metin değişmelidir diyorlar. Bunu söyledikleri için HÜDAPAR’lılar, yemin krizi yaşanıp da millet AK Parti’nin ne yaptığını göresin diye yemini ileri almaya çalışıyorlar. Nasıl alacaklar? Resmi sonuçlar yayımlandıktan sonraki 3. gün olması gerekiyor ya yemin töreninin, yayımlanmasın diye YSK’ye baskı yapıyorlar.”  

Daha Önce 'Bakacağız' Yanıtı Vermişti

Kürtçü-mürteci-Hizbullahçı Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçimlerden önce katıldığı bir televizyon yayının kendisine yöneltilen "2015 yılında milletvekili yeminini eleştiriyorsunuz. Seçilince yemin edecek misiniz?" sorusuna “Bakacağız” diyerek yanıt vermişti. 

 

 

kürtçü Mürteci hizbullahçı Hizbullah hüdapar zekeriya yapıcıoğlu chp akp erdoğan cumhur ittifakı yemin töreni tbmm meclis recep tayyip erdoğan