'TBMM'den 14 Mayıs'ta Seçim Kararı Çıkmaz'

TAKİP ET

Muharrem Sarıkaya, 14 Mayıs 2023'te erken genel seçime gidilmesinin mümkün olmadığını yazdı.

İktidara yakın çevrelerde Haziran 2023'te yapılacak olan seçimin bir ay öne çekileceği konuşulurken gazeteci İsmail Küçükkaya, 14 Mayıs 2023'te seçim yapılacağını iddia etmişti.

14 Mayıs'ta Erken Seçim İddiası


HaberTürk'teki köşesinde bu iddiaya ilişkin bir yazı kaleme alan gazeteci Muharrem Sarıkaya, "AKP milletvekillerinden biri, '14 Mayıs’ta seçim olacak mı?' diye sorunca bir kez daha anladım. Siyaset kendi gerçeğinden daha çok, hipergerçeklikte yaşıyor" dedi.

Aynı soruyu MHP, CHP ve İYİ Partili milletvekillerine de yönelttiğini belirten Sarıkaya, "Seçimin zamanından önceki tarihte, 14 Mayıs’ta TBMM’den çıkması kararının kendi iradesine bağlı olduğu gerçeğini görmek istemiyor" dedi.

"Onların İstediği Tarih İçin Neden Onay Verelim?"

Muhalif  bir milletvekiline 14 Mayıs'taki seçim iddiasını soran Sarıkaya, "Siz onay verecek misiniz?" sorusuna "Neden bizim onayımıza ihtiyaçları mı var? Kararı alacak onlar değil mi?" cevabını aldığını yazdı. Seçimin erkene alınması için TBMM'de 360 vekilin onay vermesi gerektiğini hatırlatan Sarıkaya'ya muhalif milletvekili "Onların istediği tarih için niye verelim ki!.. Vermeyiz tabii…" yanıtını verdi.

"Bizim Böyle Bir Talebe Karşılık Vereceğimizi Kim Nereden Çıkarıyor?"

TBMM'de seçimin erkene alınması için 360 oy gerektiğini hatırlatan Sarıkaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un "Kimi 23 Nisan’ı, kimi 14 Mayıs’ı işaret ediyor; herkes kendince bir tarih söylüyor. Bizim böyle bir talebe karşılık vereceğimizi kim nereden çıkarıyor?" dediğini aktardı.

"Siyaset Hipergerçeğe Teslim"

AKP böyle bir tarihte seçime gitmek için adım atsa dahi muhalefetin buna onay vermesi için gerekçe olmadığını belirten Sarıkaya, "Daha önemlisi, AKP neden 'aday olmasına olanak yoktu, bu nedenle seçimi öne alıyorlar' algısına yol açacak bir adım atsın? Bütün bunlar ortada iken, konunun bu denli tartışılır hale gelmesinin tek nedeni, siyasetin öldürdüğü gerçeği, kalp masajı ile diriltme çabasıdır. Siyasetin, hipergerçeğe teslim oluşunun ilanıdır..." ifadelerini kullandı.

tbmm 14 mayıs 2023 erken seçim ismail küçükkaya muharrem sarıkaya gazeteci kararı çıkmaz meclis iyi parti chp ismail tatlıoğlu seyit torun