TBMM Kadın Cinayetlerine 57 Saniye Ayırdı

TAKİP ET

EŞİK'in 15 günlük TBMM raporuna göre Genel Kurul, kadın cinayetlerine bir dakika bile ayırmadı.

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), 15 gün boyunca yeni yasama yılına başlayan TBMM Genel Kurulu’nu izledi.

EŞİK bu süre içinde TBMM’de kadın cinayetlerinden söz edilen sürenin yalnızca 57 saniye olduğunu belirlerken 34 kanun teklifinden 2'sinin, 119 soru önergesinden 3'ünün, 33 araştırma teklifinden 1'inin, 61 basın toplantısından 3'ünün kadınlarla alakalı olduğunu gözlemledi.

Bu durum, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kadına yönelik şiddetin engellenmesine karşı yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği sorularını akıllara getirdi. 2019 yılında 419, 2020 yılının başından beri ise 310 kadının öldürüldüğü Türkiye'de, 2014 yılından beri yürürlükte olan fakat uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi’ne rağmen neredeyse her gün kadın cinayetleri  gerçekleşiyor. 

Platform'un raporunda, "EŞİK olarak TBMM’nin 2020-2021 yasama yılının ilk 15 gününde, İstanbul Sözleşmesi ve kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmediğini ilan ediyoruz. EŞİK Platformu olarak TBMM tarafından atılan olumlu/olumsuz tüm adımları yakından takip edecek ve sonuçları kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

kadın cinayetleri eşik raporu tbmm kadın cinayetlerine 1 dakika bile ayırmadı tbmm kadın cinayetlerine 57 saniye ayırdı kadın cinayetlerini durduracağız 15 günde kadın cinayetlerine 57 saniye ayırıldı tbmm istismar te