TBMM Komisyonu Her Şeyi Bıraktı Kavak Yelleri Dizisindeki Partner Kombinasyonunu Tartışmaya Açtı

TAKİP ET

TBMM Komisyonu'nda Kavak Yelleri dizisindeki partnerlerin kombinasyonları ve Kemal Sunal filmlerindeki ifadeler hedef alındı.

TBMM Araştırma Komisyonu’nda televizyon ve sinema sektöründe şiddet, istismar ve mobbing vakalarının ele alındığı toplantı düzenlendi. Toplantıda son dönemde dikkat çeken Sen Anlat Karadeniz, Sefirin Kızı, Hercai, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Aşk Ağlatır gibi kadına şiddetin normalleştirildiği, aldatmaların toplumda yerini bulduğu ve silahlanmanın özendirildiği diziler yerine Kavak Yelleri dizisi hedef alındı.

Sosyal medyada yapılan tüm kampanyalara rağmen şiddet içerikli dizilerin kaldırılmasına yönelik herhangi bir adım atılmayan komisyonda konu genç yaştaki bireylerin partner seçimine gelince sunum düzenleyen isimler ahlak bekçisi kesildi.

2007-2011 yılları arasında yayımlanan Kavak Yelleri dizisinin 'ahlakımıza ters' olduğunu söyleyen  MHP Milletvekili Esin Kara, “Kavak Yelleri diye bir dizi vardı. Öyle bir şey ki üç beş erkek, üç beş kız, her türlü kombinasyonla çıktılar. Böyle bir mantığı Türk aile yapısında görmedik” dedi.

Kemal Sunal da Eleştirildi

Toplantıda sunum yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan da Kemal Sunal filmlerinde dincilerin gerici ve yobaz gösterildiğini söyleyerek,  “Gerek LGBT gerek feminist derneklerin erkeği, kültürü ve dini yok sayma noktasında hareket ettiğini, bunun da kadına yönelik şiddeti azaltmadığını, tam tersi, negatif bir unsur oluşturduğunu söylüyoruz. Önemli olan dengedir, adalettir, ahlaktır. Biz, milli, yerli ve dini hassasiyetler olarak meselelere bakarız. Bunu kabul ederler, etmezler. Ayrıyeten filmlerde, dizilerde sadece kadına yönelik şiddet değil, bu topluma ait ezana, bayrağa, kültürümüze ait… Bir dönem Kemal Sunal filmlerinde dini ve dindarları gerici, yobaz gösteren senaryolar olmuştu, bunları da şiddetle reddediyoruz” diye konuştu.

tbmm komisyon kavak yelleri kemal sunal dizi film toplantı sunum