TBMM Yeni Haftada Yoğun Mesai Yapacak: Irak ve Suriye Tezkeresi Gündemde

TAKİP ET

Meclis Genel Kurulu yeni haftada, uluslararası anlaşmalar ile Irak ve Suriye tezkereleri için mesai yapacak. Kentsel dönüşümle ilgili kanun teklifinin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor.

Yoğun iç ve dış gündemler ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftada yoğun mesai yapacak. 

TBMM'nin bu hafta gündeminde kentsel dönüşümde yapısal değişiklikler, günlük kiralık evlere düzenleme ve askeri tezkereler olması bekleniyor.

Irak ve Suriye Tezkeresi

Haftalık çalışmasına 10 Ekim Salı günü başlayacak Genel Kurulda ilk olarak uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını uygun bulan kanun teklifleri görüşülecek.

Genel Kurul gündemine daha sonra, Irak ve Suriye tezkeresinin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi gelecek.

Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü kapsamında Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi de ele alınacak.

RTÜK Üyeliği İçin Seçim

Genel Kurulda görev süreleri dolan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyelikleri için de seçim yapılması bekleniyor.

Günlük Kiralık Evlere Düzenleme

Meclis'e sunulması beklenen bir diğer teklif, günlük kiralık evlere yönelik düzenleme olacak. Buna göre, ev sahipleri belirli bir süreye kadar evini günlük kiraya verebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ruhsat alınacak, kurallara uymayanlara 1 milyon liraya kadar para cezası verilebilecek.

Kentsel Dönüşüm

"Deprem Yasası" adıyla bilinen düzenlemeyle kentsel dönüşümdeki tıkanmanın giderilmesi hedefleniyor. Buna göre, kentsel dönüşüm kararı için gerekli olan üçte iki çoğunluk yerine yüzde 50+1 ile karar alınması benimsenecek.

tbmm genel kurul meclis ırak tezkeresi suriye tezkeresi