TCDD, Çorlu Kazasında Yaralanan 3 Kişiye 1.5 Milyon TL Ödedi

TAKİP ET

TCDD, Çorlu tren kazasında yaralanan 3 yolcuyla 1.5 milyon TL tazminat karşılığında anlaştı.

8 Temmuz 2018’de 362 yolcu ve 6 personel ile hareket eden yolcu treninin Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde kaza yapması üzerine 7’si çocuk 25 kişi yaşamını yitirmiş, 328 kişi de yaralanmıştı. TCDD'nin hatalı olduğu raporlanan kazada yakınları ölen aileler haklarını arasa da kazanın sorumluları yıllar geçmesinde rağmen cezalandırılmadı. Ancak TCDD, kazadan yıllar sonra Sinep Topçu, Zeynep Aydıncı ve Yeliz Karakaş’a 1 milyon 471 bin TL tazminat ödedi. TCDD ile anlaşmaya varan 3 kadın davadan çekildi. 

Kaza Hayatlarını Alt Üst Etti

Kazanın kendisinde travma yarattığını ifade eden Yeliz Karakaş, “Psikolojik olarak çok etkilendim hala ilaç kullanıyorum. Uzun yolculuğa çıktığımda çok korkuyorum, titreyerek geliyorum. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kısa sürede sonuçlandı, bu kadar çabuk sonuçlanacağını tahmin etmiyorduk. Kazada diğer yaralanan arkadaşlarımız da haklarını savunsunlar. Benim tanıdığım hala şikayetçi olmayan çok insan var” diye konuştu.

Annesinin de aynı kazada yaralandığını belirten Sinem Topçu, “Annem ve ben ağır yaralıydık, o yüzden 10 gün hastanede kaldık. Annem ile birlikte kazadan sonra dışarı çıkmaya çok zorlanıyorduk. Bu yüzden terapi desteği aldık. Hastaneden sonra davaya dahil sürecimiz başladı. Benim davam kapandı çok şükür. Ben de tazminat kazandım. Umarım herkes mücadelesine devam eder. Bu yolda kimse pes etmesin” dedi.

Zeynep Aydıncı ise kaza sebebiyle işinden olduğunu belirterek, “8 aylık bir hastane sürecim oldu. Bunun 3 ayı yoğun bakım oldu. Kazadan sonra ailecek yıprandık. Yavaş yavaş yürümeye başlayabildim. Kazadan önce çalışıyordum; ama şimdi çalışamıyorum. Şikayetçi olduk ve tazminatlarımızı aldık” şeklinde konuştu.

 

 

çorlu tren kazası tcdd tazminat milyon yeliz sinem zeynep