TCDD'nin İtirazı Sonucu Marmaray'da 'Aktarma' Uygulası Kaldırıldı

TAKİP ET

İBB'nin UKOME'ye getirerek uygulamaya konmasına vesile olduğu Marmaray'daki aktarma fiyatı uygulamasına TCDD'nin itirazı sonucunda Mahkeme kararı ile son verildi. İstanbullular artık Marmaray ile kaç durak seyahat ederse etsin 3,5 TL yerine 7 TL ödeyecek.

İstanbul'da her gün yüz binlerce yolcu taşıyan Marmaray'ın ücret tarifesiyle ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Şubat ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)'ne getirdiği 'aktarma' teklifinin kabul edilmesinden bu yana süren uygulamaya TCDD'nin itirazı sonucunda Mahkeme kararıyla son verildi.

Ortaya çıkan tablo ile başka bir toplu taşıma aracından inip Marmaray'a binen yolcular, son 9 aydır ödediği 3,5 TL'nin yerine artık 7 TL ödeyecek.

UKOME kararında yer alan elektronik bilet ücret düzenlemelerinin Marmaray ile ilgili hükümler içeren kısımları için Mahkeme'nin verdiği yürütmenin durdurulması kararını İBB, Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Benzer bir hukuki süreç Temmuz ayında da yaşanmış, Bölge İdare Mahkemesi tarafından koşulları oluşmayan yürütmenin durdurulması talebinin reddine karar verilmişti.

ibb ukome istanbul büyükşehir belediyesi marmaray tcdd 7 tl ayrılıkçeşmesi kazlıçeşme