TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun Doktora Tezine İntihal İncelemesi

TAKİP ET

İntihal yaptığı iddia edilen TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun doktora tezi incelemeye alındı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun doktora tezini incelemek üzere raportör görevlendirildi. Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından görevlendirilen raportör, Kavcıoğlu’nun 2003 yılında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’ne sunduğu “Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi, Çözümü ve Takibi İçin Bir Uygulama” başlıklı doktora tezinin 2001 yılında Merkez Bankası’nın “70’inci Hesap Yılı Hakkında Banka Meclisi’nce Hazırlanan Faaliyet Raporu” ile olan benzerliğini kontrol edecek. 

Kavcıoğlu'nun Merkez Bankasına ait rapordan intihal yaptığının iddia edilmesinin üzerine açıklama yapan Yayın Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Akgiray, ''25.06.2021 tarihinde dosya Yayın Etik Kurulu gündemine alınmış olup, dosya ile ilgili bir raportör atanmıştır. Süreç Yayın Etik Kurulu Yönergesi'ne göre sürdürülüp, karar alındıktan sonra bilgi verilecektir” dedi.

İddiaların ortaya atıldığı ilk günden bu yana konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmayan Kavcıoğlu'nun inceleme kararı sonrasında açıklama yapması bekleniyor. 

merkez bankası başkanı şahap kavcıoğlu doktora tezi intihal nceleme