TDP Lideri Mustafa Sarıgül: En Doğru Aday Kemal Kılıçdaroğlu

TAKİP ET

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, altılı masa için en doğru adayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

Bolu T Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması yapan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, genel af talebini yineledi.

Bunun siyasi değil vicdani bir talep olduğunu belirten Sarıgül, "Toplumsal barış ve kardeşlik hukuku için 'Affet Türkiye'm' diyorum. Türkiye'de pandemi koşulları sebebiyle hızlı yargılamalar oldu. Gözden kaçan bazı konular oldu. Cezaevlerinde 40 kişilik koğuşlarda 50-60 kişinin olduğu haberleri var. Özellikle pandemi koşulları münasebetiyle esnaflarımız ekonomik olarak son derece sıkıntıya düştü. Çeklerini ve senetlerini ödeyemediler. Binlerce esnafımız maalesef ödeme güçlüğü içine düştü. Bu nedenle bir sicil affına da ihtiyaç var" dedi.

"En Doğru Aday Kılıçdaroğlu"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına da destek verdi. Sarıgül, "Altılı masa bir aday gösterecekse en doğru aday Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur, ana muhalefet partisi lideridir ama tabii ki takdir kendilerinindir" diye konuştu.

"Devletimizin Yanındayız"

Yunanistan ile yükselen gerilimde Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduklarını söyleyen Sarıgül, "Türkiye Değişim Partisi olarak her zaman devletimizin yanındayız. O nedenle Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' lafı, son derece değerlidir. Yunanistan; Avrupa'nın, Amerika'nın şımarık çocuğudur. Bir kez daha Yunanistan bilsin ki bizim iç politikada farklılıklarımız olabilir ama toprak ve bayrağımız söz konusu olduğu zaman Cumhurbaşkanı'mız ve devletimizin yanında yer alırız" ifadelerini kullandı.

tdp türkiye değişim partisi mustafa sarıgül sarıgül bolu genel af af talep etti af tasarısı kader mahkumları en doğru aday kemal kılıçdaroğlu chp cumhurbaşkanı adayı millet ittifakı altılı masa