TDP ve MP'den İstifa Eden 66 Kişi CHP'ye Katıldı

TAKİP ET

Türkiye Değişim Partisi ve Memleket Partisi'nden istifa eden 66 kişi CHP'ye katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek ve Ali Öztunç ile CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin katıldığı, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen törende Türkiye Değişim Partisi (TDP) ve Memleket Partisi'nden (MP) istifa eden 66 siyasetçi Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) üye oldu.

Partilerinden istifa ederek CHP'ye katılanlar arasında TDP Genel Sekreter Yardımcısı Gizem Bilgin, Ankara İl Başkanvekili Alper Bilgin, Mersin İl Başkanı Savaş Pınarbaşı, Memleket Partisi kurucuları Çiğdem Bayraktar Ör ve Alper Karaoğlan'ın yanı sıra Memleket Partisi Parti Meclisi Üyesi Özlem Kaya gibi isimler yer alıyor.

Yeni üyelere rozetlerini takan isimlerden CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, yeni partililere teşekkür ederek "Burası baba ocağı" dedi. "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak şu anda, iktidarın yürütmüş olduğu bu yanlış siyasete karşı doğru bir politika izliyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde kurulan Millet İttifakı, yerel seçimlerde önemli bir siyasi başarı elde etti" diyen Salıcı "Bundan sonraki seçimlerde de el birliği ile hiç kimseyi dışarıda bırakmadan, bütün arkadaşlarımızla beraber bu mücadeleyi vermekte karalıyız. O yüzden sizlerin bugün burada olması, varlığı bizim için çok kıymetli. Türkiye’nin farklı farklı yerlerinden arkadaşlarımız CHP’ye katılıyor. Daha önce CHP’ye oy vermemiş insanlarımız da bize katılıyor, geçmişte CHP ile beraber olan arkadaşlarımızdan da katılan oluyor. Bu bize mutluluk veriyor. Baba ocağına, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılımınızdan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

tdp türkiye değişim partisi memleket muharrem ince mustafa sarıgül cumhuriiyet halk chp istifa