Tebrizli Öğrenci, Azerbaycan'da Bisiklet Turunu Tamamladı: Şehit Polad Haşimov'un Büstünü Annesine Hediye Etti

TAKİP ET

Güney Azerbaycanlı öğrenci Ali Hamzazade, Azerbaycan'da tamamladığı bisiklet turunun ardından Şehit Polad Haşimov'un büstünü şehidin ailesine hediye etti.

Türkiye'de doktora öğrencisi olarak bulunan Güney Azerbaycanlı Ali Hamzazade, daha önce Türkiye'de yaptığı 130 kilometrelik bisiklet turunda Urmu Gölü'nün maksatlı olarak kurutulmasını pankartlar taşıyarak protesto etmişti.

Güney Azerbaycanlı Öğrenci Urmu Gölü İçin Pedal Çevirdi


Şehid Polad Haşimov'un Büstünü Annesine Hediye Etti

Tebrizli öğrenci Ali Hamzazade bu kez Kuzey Azerbaycan'da pedal çevirdi. Hamzazade Kuzey Azerbaycan'ı batısından doğusuna Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla kat etti.

Turunun son günlerinde Hamzazade, Şehit Azerbaycanlı Tümgeneral Polad Haşimov'un ailesini ziyaret etti. Hamzazade şehidin büstünü, annesine hediye etti.

Şehidin Annesi: "İnşallah Bir Gün Yollar Açılacak, Güney Azerbaycan'ın Türk Halkı Rahatlıkla Bu Eve Gelecek"

Şehidin annesiyle görüşen Hamzazade, "Savaş felsefesini anlayan, vatanı ve milleti için savaşan ölümsüzlüğe kavuşur. Tümgeneral Polad Haşimov'un savaşının diğer kısmı şehadetinden sonra başladı. Şehit olduktan sonra General'in adı sınırları aştı ve artık Azerbaycan haritasına baktığımızda Haşimov aklımıza geliyor. Nasıl Azerbaycan bayrağına baktığımızda Mehmet Emin Resulzadeleri hatırlıyorsak, nasıl Elçibeyleri hatırlıyorsak, Polad Haşimov'u da hatırlayacağız" ifadelerini kullandı.

Görüşmede Şehit Tümgeneral Polad Haşimov'un annesi, "İnşallah bir gün yollar açılacak ve Güney Azerbaycan'ın Türk halkı rahatlıkla bu eve gelecek" dedi.

 
        Bu gönderiyi Instagram'da gör                      

Əli Həmzəzadə (@ozgurluk_yolcusu_)'in paylaştığı bir gönderi

   

tebrizli öğrenci tebriz güney azerbaycan güney azerbaycanlı azerbaycan bisiklet turunu tamamladı şehit polad haşimov büstünü ailesine hediye etti