TEDAŞ, 2 Bin TL'yi Aşmayan Elektrik Borçlarını Silecek

TAKİP ET

TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan ekonomiye ilişkin "torba kanun" teklifine göre TEDAŞ'a olan 2 bin lirayı aşmayan elektrik borçları silinecek.

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Buna göre, TEDAŞ'a olan 2 bin lirayı aşmayan borçlar silinirken, özelleştirilen limanların kira süresi ise 49 yıla kadar uzatılacak.

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin (TEDAŞ) elektrik tüketiminden kaynaklanan ve özelleştirme devir işlemleri esnasında TEDAŞ’a devredilmiş olan alacaklarından, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla asıl alacak tutarı 2 bin TL'yi aşmayan alacaklar ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Vergi Kimlik Numarası tespit edilememesi nedeniyle ulaşılamayan, feshedilmiş, ticaret sicilinden terkin edilmiş ve tasfiye edilmiş aboneliklere ilişkin alacaklardan vazgeçilecek.

Bloomberg'in haberine göre bu kapsam dışında kalan abonelerin TEDAŞ’a olan geçmiş dönem elektrik tüketiminden kaynaklanan borçlarına ilişkin yapılandırma imkanı da getirilecek. Bu alacaklara ilişkin taksitlendirme imkanı ile yıllara sari olmak üzere ödenmeyen elektrik tüketiminden kaynaklanan alacakların tahsilinin sağlanması amaçlanıyor.

Öte yandan elektrik faturasını düzenli ödeyen vatandaşlar karara sosyal medyadan tepki gösterdi.

tedaş elektrik borçları torba kanun elektrik faturası