Tedbirlere Mecburi Dönüş! Erzincan'da 65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma Yasağı

TAKİP ET

Çin Virüsü ile mücadelede zor günler geçiren Türkiye, tedbirleri yeniden devreye sokmak zorunda kalıyor. Erzincan'da da 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunanların 11.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkması yeniden yasaklandı.

'Yeni normal' adı verilen sürecin iflasıyla Çin Virüsü ile mücadelede durumun giderek kötüleştiği Türkiye'de hükumet ulusal ölçekte tedbirler almamakta ısrarcı olsa da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulları mecburen eski tedbirlere başvuruyor.

Erzincan Valiliği de bu doğrultuda İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı yeni tedbiri kamuoyuna duyurdu.

Buna göre 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşların 11.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarının yasaklandığı belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada bu kişilerin pazar yerleri, alışveriş merkezleri, kulüp ve dernek binaları, lokallere girişlerine, cenaze törenleri, düğün ve nikah merasimlerine katılmalarına da izin verilmeyeceği duyuruldu.

Ayrıca avm, pansiyon ve otellere girişte de HES kodu sorgulaması yapılarak yalnızca durumu uygun olan vatandaşların girişine izin verilecek.

Valilik, alınan kararlara uymayanlara idari para cezası verileceğini ve aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK'nın 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.

erzincan valiliği il umumi hıfzıssıhha kurulu koronavirüs pandemi covid-19 çin virüsü sokağa çıkma yasağı 65 yaş ve üstü kronik hastalık