Teğmen Çelebi 'Evliya Çelebi' Gibi Parti Parti Dolaşmış: 'AKP İle Anlaştı'

TAKİP ET

Teğmen Mehmet Ali Çelebi, AKP ile anlaştı.

Yaptığı paylaşımlarla açıkça Cumhur İttifakı'ndan yana olduğunu ilan eden ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler düzen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye geçeceği öne sürülüyordu.

AKP'ye Geçeceği İddia Edilen Mehmet Ali Çelebi Binlerce Tweetini Sildi


Halk TV'deki köşesinde "Hani AKP'nin miadı dolmuştu Teğmen Çelebi?" başlıklı bir yazı kaleme alan ve Çelebi'nin 10 Aralık Hareketi'ne karşı kaleme aldığı, "AKP'nin miadı dolmuştur" cümlesiyle başlayan mektubunu hatırlatan gazeteci İsmail Saymaz, Çelebi'nin parti parti gezdiğini yazdı.

Teğmen Çelebi, "Evliya Çelebi" Gibi Parti Parti Gezmiş

Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifasının ardından Memleket Partisi'ne geçen ve sonunda oradan da ayrılan Çelebi, İYİ Parti'den istifa eden Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve İsmail Koncuk ile yakınlaştı. Üç vekilin birlikte Atatürkçü bir parti kuracakları öne sürülüyordu. Fakat İsmail Ok AKP'ye geçti, İsmail Koncuk ise kurucusu olduğu İYİ Parti'ye döndü.

Zafer Partisi'ne yönelen Çelebi, Ümit Özdağ ile 3 defa yemek yedi. Saymaz'ın aktardığına göre Çelebi, Özdağ'a açıkça "Mayıs ayında partiye katılıyorum" sözünü verdi. Fakat İsmail Ok'un önayak olmasıyla AKP ile temas kuran Çelebi, birkaç gün önce AKP Grup Başkanvekili ile görüşerek partiye katılmaya karar verdi.

AKP'li Üst Düzey Yetkili Doğruladı

İsmail Saymaz'a konuşan AKP'li üst düzey bir yetkili Çelebi'nin partiye katılacağını şu ifadelerle doğruladı:

"Mehmet Ali Bey ile CHP’deyken de görüşüyorduk. CHP’nin Atatürkçü çizgisiyle ilgili şikayetlerini dile getiriyordu. Mehmet Ali Bey’in durduğu yer aynı yer. Siyasete girerken, belli parametrelerde net tavrı ve duruşu vardı. Zaman içerisinde CHP’nin böyle bir parti olmadığını gördü. Daha iyi umutlarla Muharrem İnce ile bu işi değerlendirdi ama olmadığını gördü. O gün ne söylediyse bugün de onu söylüyor. Değişen Mehmet Ali Bey değil, onu vekil yapan partiler. Tabi ki Mehmet Ali Bey tarzı duruşu olan insanların, devletçi, milliyetçi, Atatürkçü, FETÖ düşmanı kişilerin duracağı yer Cumhur İttifakı’dır. Bundan daha doğal bir şey olmaz. Mehmet Ali Bey tarzı kişilerin katılmasından şeref duyarız."

teğmen mehmet ali çelebi evliya çelebi gibi parti dolaşmış akp ile anlaştı