"Tek Adam A.Ş. Fatura" Broşürlerinin Dağıtılması Engellendi

TAKİP ET

CHP'li Ahmet Akın, 'TEK Adam AŞ Elektrik Faturası' ve 'TEK Adam AŞ Doğalgaz Faturası' adlı broşür çalışmalarının dağıtılmasının engellendiğini açıkladı.

2014-2021 yılları arasında fırlayan fatura ücretlerinin yansıtıldığı  “TEK Adam AŞ Elektrik Faturası” ve “TEK Adam Aş Doğalgaz Faturası” adlı broşür çalışmaların dağıtımı Zonguldak'ta engellendi.

CHP tarafından hazırlanan broşürler Türkiye genelindeki il ve ilçe örgütleri tarafından vatandaşlara dağıtılırken Zonguldak Gazipaşa Caddesi'nde bulunan emniyet güçleri, çalışmalara katılan parti yöneticilerini ifadeye çağırdı.

''Tek adam'' ifadesinin suç unsuru olduğu iddia edilirken parti yöneticilerine, “Bu broşürü siz mi yaptırdınız? Ne amaçla yaptırdınız?” soruları yöneltilerek çalışmalarına devam etmeleri engellendi.

Pankart ve Afiş Asma Yasağı

Edirne Valiliği ve Arnavutköy Kaymakamlığı tarafından ''Koronavirüsle mücadele kapsamında afiş ve pankart asma yasağı'' getirilmiş, yasak vatandaşların tepkisini çekmişti.

CHP'li belediyelerin ve SOL Partinin astığı ''İstanbul Sözleşmesi'' pankartlarıyla ''128 Milyar Dolar Nerede?'' afişleri toplatılmış, AKP'nin faaliyetlerini gözler önüne seren eylemler engellenmişti.

AKP iktidarı tarafından alınan kararları eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kararları şu şekilde eleştirdi:

- ''İktidar, ‘128 milyar dolar nerede?' diye sorduğumuz zaman rahatsız oluyor. İktidar bunun hesabını vermek yerine partimizin çalışmalarını engellemeye çalışıyor. Elektrik ve doğal gaz faturalarında yaşanan artışı anlattığımız broşürlerin Zonguldak'ta dağıtılması engellendi.''

- ''Parti çalışmalarına katılan arkadaşlarımızın ifadeleri alındı. Neden? Neden rahatsız oluyorsunuz? Elektrik ve doğal gaz faturalarında artış yaşanmadı mı? Vatandaşlarımız çağ atlayan faturalardan şikayet etmiyor mu?''

- ''CHP olarak vatandaşlarımıza gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. Her türlü engellemeye karşın mücadelemiz sürecek.''

chp tek adam a.ş. broşür yasak zonguldak engellendi afiş pankart ahmet akın