Tek Apartmanda 14 Mutant Virüs Vakası

TAKİP ET

Eskişehir'de, mutasyon virüs vatandaşı isyan ettirdi. 10 katlı binada yaşayan 98 kişiden 14'ünde virüs tespit edildi ve 40 hane karantina altına alındı.

Eskişehir’de mutasyonlu virüs görülmesi sonrası karantinaya alınan apartmanın sakinleri yasaklara uymayan komşularına isyan etti. Eskişehir’in bazı mahallelerinde görülen mutasyonlu Çin virüsü bu sefer de Tepebaşı ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi Özenç sokakta bulunan Sakinler apartmanında görüldü.

10 katlı binada yaşayan 98 kişiden 14’ünde virüs tespit edildi ve 40 hane karantina altına alındı. Yaşananlara tepki gösteren apartman sakinlerinden Havva Ön; "Komşular sosyal mesafeyi gözetmedi, apartmanın bodrum katında okey oynandılar, birbirlerine gidip çay içtiler, bahçede piknik yaptılar" dedi.

10 katlı bir binada geçtiğimiz cumartesi günü yapılan testlerde 98 kişiden 14’ünde tespit edilen virüs, 40 hanenin karantina altına alınmasına neden oldu.

Apartmana virüsü yurt dışından bir misafirin getirdiği ve daha sonra tedbirsizlikle rakamın yükseldiği öne sürüldü. Giriş ve çıkışın yasak olduğu apartmanın kapısına polis şerit çekerek önlem aldı.

korona koronavirüs kovid covid coronavirüs corona çin virüsü covid19 covid-19 wuhan aşı covid aşı korona aşı günlük vaka kaç vaka kaç kişi öldü mutant virüs mutasyonlu virüs mutasyon nerede mutasyonlu apart