Tekel Bayileri Platformu Başkanı: Tam Kapanma Sürecinde İçki Satışı Yasaklandı

TAKİP ET

TBP Başkanı Özgür Aybaş, tam kapanma döneminde alkol satışının yasaklandığını duyurdu.

Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş, tam kapanma döneminde alkol satışının olup olmayacağı konusundaki endişeleri gidermek adına açıklama yaptı. 

Aybaş, “İçişleri Bakanlığı’ndan teyit aldık. Maalesef 17 Mayıs’a kadar içki satışı olmayacak” şeklindeki açıklamasıyla 30 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışının yasaklandığını bildirdi. 

Pandemi tedbiri adı altında gelen alkol satışı yasağına tepki gösteren Aybaş, “İçişleri Bakanlığı genelgesinde olmamasına rağmen mülki amirliklere talimat verildi. Bu durumda dükkanları kapatsak daha iyi. Çünkü bizim tek sermayemiz alkol. Bizden kimse zeytinyağ, tereyağ, bal almıyor” ifadelerini kullandı. 

Kararı kabul etmediklerini ve haklarını arayacaklarını söyleyen Aybaş, “Sosyal medyadan konuyu gündeme getirip baskı yapacağız” derken Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da ''Genelgede alkol satışı yasak diye bir ibare madde dahi yok. Maalesef üzülerek söylüyorum 17 Mayıs'a kadar ülke genelinde pandemi ve Ramazan Ayı bahanesi  ile alkol satışı yasaklanmıştır. Bu yapılan özel yaşama, yeme içme kültürüne karşı açıkça darbedir. Corona bahane yasaklar şahane'' ifadelerine yer verdi.

 

tekel bayi başkanı alkol satışı tam kapanma yasak içki özgür aybaş genelge içişleri