Tekirdağ'da 'Atatürk' Saldırısı: Bir Günde 3 Büstü Hedef Aldılar

TAKİP ET

Tekirdağ'da bir günde 3 farklı Atatürk büstüne saldırı düzenlendi.

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi Yeniçiftlik Mahallesi’ndeki Nizamettin Demirdöven İlkokulu’nun ardından Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opera Anadolu Lisesi'nde bulunan Atatürk büstlerinin de saldırıya uğradığı anlaşıldı.

Akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırılarda ilk büste yazılan yazıların aynılarının görülmesi örgütlü bir saldırı olduğu düşüncesini akla getirdi. Aynı kişi veya kişiler tarafından düzenlenen saldırıların sorumluları bilinmezken, bir günde 3 büste yapılan alçaklığın bedelinin ne olacağı merak konusu oldu.

İktidarın tutumundan cesaret aldığı düşünülen saldırganlara tepki gösteren CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun,

"1) Marmara Ereğlisi'ndeki Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu'nun yanı sıra Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opera Anadolu Lisesinde de Atatürk büstüne saldırılar olduğu ortaya çıktı. Anlaşılan o ki örgütlü bir saldırı ile karşı karşıyayız.

2) Atatürk büstlerine saldıranlar kadar onlara cesaret verenler de suçludur. Anlaşılan sadece Atatürk değil, Atatürk'ün ülkemize getirdiği bağımsızlık da birilerini rahatsız ediyor! Takipçisiyiz. Suçlular bulunana kadar bu olayın peşini bırakmayacağız''

ifadelerini kullandı.

tekirdağ atatürk büst saldırı put din putperest