Tekirdağ'da Kaçak İçki Operasyonu

TAKİP ET

Sahte içki sebebiyle 7 kişinin yaşamını yitirdiği Tekirdağ'da yapılan kaçak içki operasyonunda 306 litre gümrük kaçağı içki ele geçirildi.

Çorlu ilçesinde hastaneye başvuran 28 kişinin sahte içki sebebiyle zehirlendiği belirlenmiş, 7 kişinin sahte içkiler sebebiyle yaşamını yitirdiği bildirilmişti.  Çorlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan 15 kişiden 8'inin ise entübe edildiği ifade edilmişti.

Sahte içkilerin Hıdırağa Mahallesi'nde bulunan bir büfede üretildiği belirtilmiş ve büfe sahibinin eşi gözaltına alınmıştı. 

Çamaşır ve Bulaşık Makinelerine Saklanmış 

Giderek artan ölümlerin ardından çalışmalarına yoğunluk veren İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarlar Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kapaklı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçede yaşayan T.D.’nin bazı market ve lokantalara gümrük kaçağı içki satışı yaptığını belirledi.

T.D.'ye ait evleri takibe alan ekipler, şahsa ait 2 eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda sandıklı bazalara, çamaşır ve bulaşık makinelerine saklanmış 128 şişe rakı, 113 şişe viski, 65 şişe votka olmak üzere toplam 306 litre gümrük kaçağı içki ele geçirildi. 

T.D. gözaltına alınırken soruşturmanın sürdüğü bilgisi verildi. 

tekirdağ çorlu sahte kaçak içki baza çamaşır bulaşık makine operasyon