Teksas Valisi Greg Abbott, Biden Yönetimini Kaçak Göçmenleri Engellememekle Suçlayıp İşgal Durumu İlan Etti

TAKİP ET

Teksas Valisi ve Biden yönetimi arasında hukuk savaşları başladı.

Teksas Valisi Greg Abbott, Biden yönetimini 6 milyon kaçak göçmenin ülkeye girişini engellememekle suçladı. Kaçak göçmenlerin geçişini engellemek için Meksika sınırına Teksas eyalet yönetimi tarafından çekilen dikenli tel, Biden yönetimi tarafından kaldırılmak istenmişti. 

Bunun üzerinde iki taraf arasında bir hukuk savaşı başlamıştı. Vali Abbott, meşru müdafaa hakkının "aksi yöndeki her türlü federal yasanın yerine geçtiğini" ilan ettiği bir açıklama yayımladı.

Abbott, "ABD Anayasasını yazan vizyonerler, eyaletlerin, kartellerin sınırdan milyonlarca yasadışı göçmeni kaçak geçirmesi gibi dış tehditleri durdurmak için hiçbir şey yapmayan kanunsuz bir başkanın insafına bırakılmaması gerektiğini öngördüler" dedi. Abbott, işgal durumunun yaşandığını ilan ettiği açıklamasında meşru müdafaa hakkının kullanılacağını belirtti.

Vali Abbott, Biden yönetimiyle göç politikası konusunda defalarca tartıştı. Bu ayın başlarında Biden yönetimi, eyaletin yasa dışı göçmenleri eyalet yasalarına göre gözaltına alması durumunda dava açmakla tehdit etmişti.

 

Abbott'un paylaşımına destek veren Elon Musk, "Teksas kesinlikle haklı. Bu yönetim, yasadışı göçe benzeri görülmemiş bir ölçekte yardım ve yataklık ederek kanunları kasten çiğniyor!" dedi. 

 

teksas greg abbott biden biden yönetimi kaçak göçmenler teksas valisi