Tel Aviv Üniversitesi Araştırması Ortaya Çıkardı: Çin Virüsü'nün Yarasalarla Hiçbir İlgisi Yok

TAKİP ET

Tel Aviv Üniversitesi Yarasa Laboratuvarı araştırmacıları Çin Virüsü'nün yarasalarla ilişkili olup olmadığı tartışması ile ilgili çok dikkat çekici bir araştırmanın sonuçlarını yayımladı.

The Media Line'a konuşan Veteriner Hekim Maya Weinberg, Çin Virüsü'nün kaynağının laboratuvar mı yoksa yarasa satışı yapılan canlı hayvan pazarları mı olduğuna ilişkin tartışmalara katıldı.

"Şu ana kadar yarasalar ve Covid-19 arasında bağlantı olduğunu gösteren hiçbir bulgu yok" diyen Weinberg "Bu fikir komplo teorisinden ibaret" dedi.

"Bu iddianın bilim camiasındaki yankısı tam manasıyla rezilceydi" diyen Weinberg, "Bu iddia başta Çin olmak üzere tüm dünya genelinde yarasalara olumlu bakışa büyük bir darbe vurdu"  ifadelerini kullandı.

Tel Aviv Üniversitesi'nden Dr. Kelsey Moreno'nun da yer aldığı ve Weinberg'in yönettiği yeni araştırma hastalanan yarasaların diğer yarasalarla sosyal mesafesini koruduğunu ortaya çıkardı.

New York Bilim Akademisi Kronikleri'nde (Annals of the New York Academy of Science) yayımlanan araştırmaya göre yarasalar evrimsel olarak geliştirdikleri dürtü ile kolonilerinin sağlığını korumak amacıyla hastalandıkları zaman sosyal mesafelerini koruyor.

Bu hareket tarzını gözlemlemek için Mısırlı meyve yarasalarından oluşan iki koloniyi inceleme altına alan araştırmacılar, iki kolonide de bazı yarasalara bakteri benzeri proteinler enjekte etti.

Söz konusu bakteriden dolayı oluşan hastalığın genel semptomlarını yarasalarda görmeye başladıklarını kaydeden Weinberg, "Hasta yarasaların net olarak sosyal mesafe oluşturduğunu görüünce çok şaşırdık" dedi.

Bu araştırmayla birlikte Çin Virüsü'nün Wuhan Laboratuvarı'ndan sızmış olması ihtimali yeniden gündeme geldi.

Tel Aviv Üniversitesi Araştırmacıları Ortaya Çıkardı Çin Virüsü'nün Yarasalarla Hiçbir İlgisi Yok