Tele 1'den Sonra Halk TV de Karartıldı

TAKİP ET

Halk TV'ye verilen ekran karartma cezası, bugün 00.00 itibariyle uygulamaya geçecek.

Türk medyasındaki ender muhalif seslerden biri olan Halk TV'ye RTÜK tarafından verilen 5 günlük ekran karartma cezası, saat 00.00 itibariyle başladı. RTÜK'e 2 Ekim'i 3 Ekim'e bağlayacak gece son bulacak bu cezanın 'bilgi edinme kanunun ihlali' anlamına geldiğine ilişkin çok sayıda eleştiri yöneltiliyor.

16 Haziran günü ekranlara gelen Medya Mahallesi programında Ayşenur Arslan'ın kullandığı ifadeler nedeniyle RTÜK'ün uygulamaya koyduğu cezaya gerekli itirazlar yapılmış ancak mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkmayınca 5 günlük ceza kanala tebliğ edilmişti.

Halk TV, yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada "Söz bitti. Hukuk da… Siyasetçiler ve haber alma hakkı gaspedilen milyonlar belki de bir adım sonra sesi tamamen kesilmiş, ekranı tamamen karartılmış bir Halk TV’ye hazırlanıyor. İktidar, alternatif ve farklı hiçbir sese tahammül edemiyor. Buna rağmen konuşmaya, yazmaya ve söylemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Tele 1 Her Gün Ekranını Karartacak

Kısa süre önce RTÜK tarafından aynı cezaya çarptırılan ve 5 gün boyunca ekranları karartılan bir diğer kanal olan Tele 1, Halk TV'ye verilen cezanın uygulamaya koyulmasının ardından dayanışma örneği sergilemek adına yeni bir hamle yapma kararı aldı.

Kanal, bu doğrultuda Halk TV'nin cezası tamamlanana dek, yani 5 gün boyunca saat 21.00'da 1 dakika süre ile ekranını karartacak.

rtük yandaş halk tv ekran karartma tele 1