Temassız Ödemelerde Şifresiz İşlem Limiti 350 TL'ye Çıkarıldı

TAKİP ET

Bankalararası Kart Merkezi, temassız kartlarla yapılan ödemelerde şifresin işlem limitinin yarın itibarıyla 350 TL'ye çıkarılacağını duyurdu.

Bankalararası Kart Merkezi, yaptığı açıklamada, kartlar ve mobil cihazlar üzerinden temas gerektirmeden ödeme yapmaya imkan tanıyan temassız ödemelerde, şifresiz işlem limitinin yarından itibaren 250 TL'den 350 TL'ye çıkarılacağını duyurdu.

Temassız ödemeler, 350 TL'ye kadar şifresiz olacak ve bu tutarın üzerindeki işlemler ise kartın temassız olarak okutulmasının ardından şifre girilmesini gerektirecek.

Bankalararası Kart Merkezi'nden yapılan açıklamada "Ödemelerin çok daha hızlı ve kolay yapılmasına olanak sağlayan temassız ödemelere gösterilen ilgi ve güven giderek artıyor. Güvenli olmasının yanı sıra kullanıcılara hijyenik bir ödeme deneyimi sunan temassız ödemeler, günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geliyor" ifadeleri kullanıldı.

Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 18 Mart 2020 tarihinde 120 TL'den 250 TL'ye çıkarılmıştı.

kredi kartı kart temassız ödeme işlem limiti şifresiz işlem limiti şifresiz ödeme limit 350 TL çıkarıldı 250 TL'den 350 TL'ye yükseltildi artırıldı bankalararası kart merkezi