Temel Karamollaoğlu: AKP'den İnsanların Kopmamasının 3 Nedeni Var

TAKİP ET

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, AKP oylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

HaberTürk yazarı Kemal Öztürk'e konuşan Temel Karamollaoğlu, "AKP’den insanların kopmamasının üç sebebi var" dedi ve şöyle devam etti:

"1. Tuzu kuru olanlar.

Yani bankada parası çok olanlar. Yaklaşık olarak aileleriyle birlikte 5 milyon insan bu ekibin içinde. Bunların keyfi yerinde. Paradan para kazanıyorlar.

2. Sosyal yardım alanlar

Sosyal yardım alan 4.5, 5 milyon aile olduğu söyleniyor. Bu, 10 ila 15 milyon arası fert eder.

3. Cami cemaati olanlar

En çok endişeli olan bu kesim. Ben 'cami cemaati' olarak tanımlıyorum bunları. Sayıları 3 mü, 5 milyon mu bilemiyorum. Bu kesimin başörtüsü, Kuran kursu, İmam Hatiplerle ilgili hala kafalarında endişe var. ‘Acaba AK Parti giderse bizim bugünkü kazanımlarımız elden gider mi?’ endişesi var."

CHP'nin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu insanların endişelerini gidermek için teminat verdiğini hatırlatan Karamollaoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu bu noktada açık konuşuyor ama bu tabanda karşılık bulmuyor. Fakat bunun yanında bir oluşum meydana gelebilir, bu güvenceyi verebilirse % 10-15’lik kesim bu tarafa kayabilir. İnsanlar tam olarak (muhalefete) güven duymuyor. Güven duysa bu tarafa kayacak. Bir beklentileri var" diye konuştu.

Kemal Öztürk'ün yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Mart Ayında Yapılan 13 Anketin Ortalaması: 6 Partinin Oyları Yükseliyor


Temel Karamollaoğlu akp ak parti insanların kopmamasının 3 nedeni var Saadet Partisi kemal öztürk