Temel Karamollaoğlu: Bu Mantıkla Siz, Ülkenin Sorunlarını Çözemezsiniz

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında konuştu.

Karamollaoğlu, enflasyon ve gıda fiyatlarındaki artışlara değinerek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamalarına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

Merkez Bankası Başkanı, vatandaştan enflasyonu aşağı çekmek için destek istiyor. Dünyada böyle bir garabete rastlayamazsınız! Sen orada neden duruyorsun o zaman. Tarım Bakanı, fiyatları aşağı çekmek için çiftçiden ve vatandaşlardan destek istiyor. Bu kötü ekonomik tablonun sebebi vatandaş değil ki; sizin aldığınız yanlış tedbirlerdir.

"Bu Mantıkla Siz, Ülkenin Sorunlarını Çözemezsiniz"

Hükümetin ekonomi politikalarına ilişkin de eleştirilerde bulunan Karamollaoğlu, "Ekonomide düzelme istiyorsanız; bir numaralı mesele yolsuzluğa son vermektir. İkincisi israfı önlemektir" diyerek sözlerine "Bu mantıkla siz, ülkenin sorunlarını çözemezsiniz" şeklinde devam etti.

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 76. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gerçekleştirdiği ABD ziyaretine de değinerek, "Amerika’ya bir seyahat yapıyorsunuz; koskoca araba filosunu uçaklarla Amerika’ya götürüyorsunuz. Allah’tan korkun ya. İsrafı önlemek istiyorsanız; tasarruf önce evden başlar. Önce saray mantığından kurtulmak gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

"Dün Amerika'da Dostum Dediğinize, Yarın İstanbul'a Gelince Küstüm Dersiniz"

Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden'a yönelik eleştirilerini de yorumayan Karamollaoğlu, "Şahsi ilişkilerle diplomatik ilişkileri birbirine karıştırırsanız; dün Amerika'da "dostum" dediğinize, yarın İstanbul'a gelince "küstüm" dersiniz. Dış politikadaki bu savrulmuşluk, kararsızlık ve yönsüzlük hali ülkemize büyük zararlar veriyor. Erdoğan ve danışmanları kitabın tanıtımına gösterdikleri ilgiyi, ayırdıkları zamanı ve kaynakları Türkiye'nin dış politikasına sarf etmiş olsalar; çok daha faydalı bir iş yapmış olurlardı." şeklinde konuştu.

"Sürekli Kabahatı Başkalarında Arayan Hükümetin Kendi Kabahatlerini Görmesi Mümkün Olamaz"

Karamollaoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın artan gıda fiyatlarıyla ilgili market zincirlerini suçlamasını vurguluyarak, "Sürekli kabahati başkalarında arayan bir hükümetin kendi kabahatlerini görmesi mümkün olmaz. Kendi kabahatini görmeyen bir hükümetin de vatandaşın sorunlarına çözüm üretmesi mümkün olmaz" dedi.

Karamollaoğlu sözlerine şu ifadelerler devam etti:

"Bu ülkede soğan fiyatları artıyor; soğan üreticisi suçlu oluyor. İğneden ipliğe her şeye zam geliyor; market sahipleri suçlu oluyor. Yurt problemi yaşanıyor; barınamıyoruz diyen gençler suçlanıyor. Ev kiraları artıyor; ev sahipleri ve emlakçılar suçlanıyor.Sorgusuz sualsiz işinden edilen KHK'lılar zor bela gidip bir iş buluyor; onları işe alanlar suçlanıyor. Fakat ne hikmetse iktidarın hiçbir kabahati yok; herkes suçlu, herkes hain; bir tek kendileri masum. Artan fiyatlar için marketleri sorumlu tutup, cezalar keserek bu işler düzelecekse; her gün yeni bir zamla kabaran elektirik, su ve doğalgaz faturaları için de sayaç okuma personellerini mi cezalandıracaksınız? Hayat pahalılığını marketlere bağlayanlar; akaryakıt, elektrik, konut kirası, inşaat maliyetleri, kitap, kırtasiye fiyatlarındaki fahiş artışların sorumlusu olarak kimi görüyor merak ediyorum."

Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi Recep Tayyip Erdoğan ABD Biden