Temel Karamollaoğlu: Kusura Bakmasın, Seçimler Zamanında Yapılırsa Erdoğan Aday Olamaz

TAKİP ET

Temel Karamollaoğlu da Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanı adayı olamayacağını söyledi.

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçimlerin zamanında yapılması halinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olamayacağını söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayının kendisi olduğunu açıklamış ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Ya adaylığını açıkla ya da adaylığını açıkla" demişti. 

Erdoğan 2023 Seçimlerinde Resmen Aday Olduğunu Açıkladı

"Erdoğan Aday Olamaz"

Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Karamollaoğlu "Kusura bakmasın, seçimler tam zamanında yapılırsa Sayın Cumhurbaşkanı aday olamaz. Anayasa Mahkemesi müdahale eder. Çünkü çok açık ve net, bir kişi iki dönemden fazla aday olamaz. Olabilir ama bir şartla, Meclis karar verirse ve seçimi öne alırsa" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi'nin Adayı

Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin de konuşan Karamollaoğlu, "Net olarak, hukuken seçim tarihi belirlendikten sonra, altılı masa veya muhalefet olarak bizler bir araya gelip Cumhurbaşkanı adayını açıklarız. Ama henüz seçim tarihi kesinleşmeden böyle bir adayın şimdiden açıklanması ihtiyacını da duymuyoruz. Gereği de yok" açıklamasını yaptı.

"AYM'nin Bu Maddeyi İşleme Koyabileceğine İnanıyor musunuz?"

Bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesi'nin, '3. kez aday olamaz' maddesini işleme koyabileceğine inanıyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Karamollaoğlu, "Kesinlikle böyle bir adım attığı taktirde adaylığı iptal edilir. Anayasa Mahkemesi'nin de Yüksek Seçim Kurulu'nun da buna rıza göstermesi mümkün değil. Açık bir hüküm çünkü" şeklinde konuştu.

Temel Karamollaoğlu kusura bakmasın seçimler zamanında yapılırsa erdoğan aday olamaz saadet partisi anayasa mahkemesi yüksek seçim kurulu