Temel Karamollaoğlu'ndan Asgari Ücret Açıklaması

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Asgari ücret görüşmelerinin çalışanın aleyhine sonuçlanacağını öne süren Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gelişmiş kabul edilen ülkelerde asgari ücret hep yoksulluk sınırının üstündedir. Çalışan insan, aldığı ücretle ihtiyaçlarının tamamını karşılar. Asgari ücret hem işveren için önemli hem de bu ücreti alan için önemli. İşverene de fazla bir yük yüklememek için asgari ücretten vergi alınmaması, buradaki primlerin devlet tarafından karşılanması gerekir. Eğer bu yapılırsa bugün için asgari ücret 2 bin 900 liranın üzerine çıkar."

2021 bütçesinde faize ayrılan miktarın 179,5 milyar lira olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, yatırımlara 103,7 milyar, tarıma ise 22 milyar lira bütçe ayrıldığını öne sürerek şunları ekledi: "Bu bütçede, Türkiye'de yaşayan dertli ve gariban insanlar yok maalesef, sadece birkaç seçilmiş insan veya torpil yapılarak ihale alan insanlar var. Bu bütçede, Türkiye’nin kaynaklarının aktarıldığı 3-5 şirket var, 19 bin liralık işe 17 milyon lira ödenen kimseler var, bir avuç mutlu azınlık var ama bu millet yok. Bu bütçe, Türkiye'nin dertlerine derman olabilecek bir bütçe değildir."

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu asgari ücret