Temmuz Ayında PKK ile Anlaşan Ermenistan 300 Teröristten Eğitim Aldı

TAKİP ET

Temmuz ayında, Kürtçü terör örgütü PKK ile anlaşan Ermenistan 300 teröristi otobüslerle Azerbaycan sınırına taşıyarak kendi askerlerini eğitmek için kullandı.

Ermenistan ile Kürtçü terör örgütü PKK, Ermenistan'ın saldırısı öncesinde anlaştı. Bu anlaşma ile 300 terörist otobüslerle Ermenistan ve Karabağ'a taşındı. Azerbaycan'a ait sivil hedeflere yönelik saldırılarda Ermenistan tarafından geçtiğimiz aylarda Dağlık Karabağ bölgesine getirilen terör örgütü PKK/YPG mensupları tarafından eğitilen milislerin kullanıldığı ifade edildi.

Temmuz sonunda varılan anlaşma kapsamında yaklaşık 300 PKK/YPG üyesi terörist, otobüslerle Ermenistan'a ve Karabağ'a taşındı. Kürtçü terör örgütü PKK üyelerinin Dağlık Karabağ'da Ermeni milislere eğitim verdiği ortaya çıktı. Taşınan milislerin özellikle sivil halka yönelik saldırılarda kullanıldığı belirlendi.

 

ermensitan pkk azerbaycan temmzu ayında anlaşma yapılmış pkk ermenistana yardım ediyor 300 militan taşındı askeri eğitim için kullandılar kürtçü terör örgütü pkk çatışma karabağ