Temmuz Ayında Yayımlanacak Ankette CHP Üçüncü Parti Olacak İddiası

TAKİP ET

CHP'nin Temmuz ayında yayımlanacak ankette üçüncü parti konumuna düşeceği iddiası kulisleri hareketlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü grup toplantısında gazeteci ve araştırmacı olduğunu belirttiği bazı kişileri eleştirerek "Muhalefet dersi verenler şunu çok iyi bilsinler ki biz daha ölmedik" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı kulisleri hareketlendirdi.

Anket: İYİ Parti 3 İlde CHP ve AKP'yi Geçti


Diken'den Altan Sancar'ın aktardığına göre Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışının altında Temmuz ayında yayımlanacağı ileri sürülen bir anket ve bugün kaleme alınan bir köşe yazısı yer alıyor.

Anket: MHP Baraj Altında, Zafer Partisi Yüzde 4'ü Aştı


Sancar şu ifadeleri kullandı:

"Bu sabah iletişim uzmanı Ateş İlyas Başsoy’un Birgün’de yayımlanan ‘Ergen muhalefeti‘ başlıklı yazısını MetroPOLL araştırma şirketinin sahibi Özer Sencar “Haftanın keyifle okunacak yazısı” notuyla sosyal medya hesabından paylaştı. Kılıçdaroğlu’ysa bu duruma kızarak grup toplantısında isim vermeden hem yazıyı hem de bunu paylaşan şirketi sert sözlerle hedef aldı. 

Öte yandan Kılıçdaroğlu’na yakın bir isimse Diken’e verdiği bilgide, genel merkezde bazı ‘anlı şanlı bazı araştırma şirketlerine’ tepkinin büyüdüğünü söyledi. CHP’li isim, ”Parayı veriyorsun siyasi alana yönelik operasyon algısı yaratıyorlar. Bunlar yalnızca araştırma şirketi yönetmiyor, aynı zamanda politika da yapan isimler” dedi.

Diken’e konuşan CHP’li bir diğer kaynaksa temmuzda bir anket yayımlayacağı iddialarının kendilerine ulaştığını belirtti.

Kaynak, bu ankette ‘manipülasyon’ yapılacağını iddia ederken, CHP’nin üçüncü parti konumunda gösterileceğini öne sürdü. Bu iddianın da genel merkeze ulaşmasıyla birlikte Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasında “Biz daha ölmedik” diye çıkışmaya karar verdiği belirtildi.

CHP’li isim, şunları söyledi: ”Bize ulaşan bir iddia var. Temmuzda bir anket yayımlanacağına dair. Bu ankette şu an her ankette ikinci görünen partimizin üçüncü parti gösterileceği söylendi. Bir şirket adı da verildi ve bu şirketin küçük  bir şirket olmadığını da söyleyebilirim.”

 

chp kılıçdaroğlu kulis anket chp üçüncü parti temmuz ayı