Terör Örgütü DHKP-C'ye Operasyon: 7 Gözaltı

TAKİP ET

Başkent Ankara'da radikal solcu terör örgütü DHKP-C'nin sözde memur yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen operasyonda aralarında örgüt için yönetici seviyesinde olanların da bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı

Başkent Ankara'da radikal solcu terör örgütü DHKP-C'nin sözde memur yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen operasyonda aralarında örgüt için yönetici seviyesinde olanların da bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerince, terör örgütü DHKP-C'nin sözde memur yapılanması DMH'ye yönelik operasyon düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gerçekleştirilen operasyonda, aralarında örgüt içinde sorumlu düzeyde bulunan 8 kişiden 7'si gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılara ait ikametlerde ve örgüte müzahir faaliyetler için kullanıldığı belirlenen adreste yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel döküman ve dijital materyal ele geçirildi. Zanlıların organize ettiği faaliyetleri DHKP-C terör örgütünün inisiyatifiyle yaptığı, sahiplenildiği ve örgüte müzahir internet sitelerinde haber konusu olduğu, bu eylemlerle terör örgütünün ve amacının propagandasının yapıldığı tespit edildi.