Terör Örgütü Elebaşını Öven Merdan Yanardağ'ın 10 Yıl 6 Aya Kadar Hapsi İstendi

TAKİP ET

Terör örgütü elebaşını öven ve ''terör örgütü propagandası yapma'' suçundan tutuklanan Merdan Yanardağ'ın 10 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

Canlı yayında Kürtçü terör örgütü PKK'nın elebaşı bebek katili terörist Abdullah Öcalan'a methiyeler düzdükten sonra ''terör örgütü propagandası yapma'' ve  ''suçu ve suçluyu övme'' suçlarından tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın 10 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Yanardağ’ın sözleriyle toplumda infial oluşturan, iç acıtan ve insanları derinden rahatsız eden suçları işleyen kesinleşmiş mahkeme kararı ile bu suçları işlediği sabit olan terör örgütü liderini yücelttiği, eylemlerinden övgüyle bahsettiği ve bu kişiyi siyasi mahkûm olarak nitelendirdiğinin anlaşıldığı aktarıldı.

İddianamede, "Örgütün üst düzey yöneticinin açıklamaları ve yine örgüt güdümünde yayın yapan internet sitelerinde yayınlanan haber içeriğiyle paralellik gösteren, örgüt liderini siyasi mahkum olarak değerlendiren ve rehin olarak tutulduğunu iddia eden açıklamalarının bütün halinde, PKK/KCK silahlı terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya başvurmayı teşvik edecek nitelikte bulunduğu ve bu suretle şüphelinin üzerine atılı suçları işlediğinin anlaşıldığı" belirtildi.

Hazırlanan İddianame Mahkemeye Gönderildi

Merdan Yanardağ'ın 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Suçu ve suçluyu övmek' suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis istenirken, iddianame İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gönderildi. 

 Mahkemenin, iddianameyi değerlendirmek için 15 günlük süresinin olduğu belirtildi.

merdan yanardağ tele1 iddianame terör örgütü propagangası yapma hapis istemi