Terör Saldırısında Gözlerini Kaybeden Buse'yi Okullar Kabul Etmiyor

TAKİP ET

Ankara Merasim sokak terör saldırısında gözlerini kaybeden Buse'yi hiç bir okulun kabul etmemesi üzerine anne Şenay Şenses sosyal medyadan tepkisini dile getirdi.

Ankara'da Kürtçü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen Merasim sokak terör saldırısında gözlerini kaybeden Buse'yi hiç bir okulun kabul etmemesi üzerine anne Şenay Şenses sosyal medyadan tepkisini dile getirdi. 

Anne Şenses "Ne güzel herkes çocuklarını okullara kayıt ettirmiş güzel güzel fotoğraflarını paylaşıyorlar. Peki biz ne mi yapıyoruz. Zorlu olan 4 seneyi geride bırakarak ilkokulu bitirdik. Ne güzel di mi. Sonra ne oldu peki! Yine başa sardık tabikide. Hiçbir özel okul Busi'yi istemedi, almadı. Her zamanki gibi ya alt yapıları yok ya da kontenjanları yok! Eee dedik, devletimizin okulları var onlara yazdıralım dedik. Onlar da olmaz demiyorlar ama almamak için yıldırma politikası izliyorlar. Neden mi? Bu çocuk vatanı için iki gözünü kaybetmiş çünkü. Okumaya hakkı yok. Eğitime öğretime hiç bir şeye hakkı yok bu çocuğun. Yaşamaya bile hakkı yok.

Artık Buse'ye neden okullara kabul edilmediğini bile anlatamıyorum. Yeter artık bu çocuğun önünde engel olmayın artık. Görme engellilerin yeri sadece görme engelliler okulu değil. Buse sizin sizin gibilerle yaşamaya çalışıyorsa siz de onunla yaşamaya alışacaksınız. Merhameti bu kadar derslerle anlatıp merhamet duygusu olmayan böyle bir toplum görmedim. Yine sözün bittiği yerdeyim.