TESK Başkanı Bendevi Palandöken Esnaf İçin Aşı Çağrısı Yaptı

TAKİP ET

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonları (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken aşı çağrısı yaptı.

Çin Virüsü vakalarındaki artışın tedirgin edici olduğunun altını çizen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafın en önemli şeyi sağlığı, sonra da ekmek parası. Bunun için tedbirlere sarılalım. Aşımızı mutlaka olalım" diye konuştu.

Okulların açılmasına kısa bir süre kalmış olmasına rağmen ölüm sayılarında yükseliş görüldüğünü belirten Palandöken, "Halen 250’nin altına düşmedi ölüm sayıları. Pandemi kurallarına sıkı sıkı uymalıyız. Hem çocuklarımızın geleceği ile ilgili hem esnaf, zanaatkarların çalışma koşullarının sürdürülebilmesi için aşıya dikkat etmeliyiz. Bilim adamlarının aşı ile entübe sayılarındaki azalmanın ve ölümlerin daha az olacağı söylemleri dikkate alınmalı. Vaka sayıları arttıkça vatandaşlarımız tedirgin oluyor. Esnafın en önemli şeyi sağlığı, sonra da ekmek parası. Pandemi sürecinin rahat atlatılmasıyla ilgili tedbirlere dikkat edilmesi lazım" dedi.

Aşının vaka sayılarının aşağı inmesi konusunda önemli olduğunu ve bunun bilim insanları tarafından vurgulandığını belirten Palandöken, "Bilim adamlarının vurguladığı şekliyle harfiyen uymak lazım. Yoksa mücadelede yenik düşeriz. İş yerlerimizin tekrar kapanması, vatandaşların sokağa çıkmasının kısıtlanması gibi tedbirler gelmeden bu mevzunun okulların açılmasıyla, yaz döneminin bitimiyle birlikte, bu sezonun açılmasıyla birlikte işlerde hareketlilik bekliyoruz. Bu açıdan kurallara uymaya devam edersek aşıların ne kadar faydalı olduğunu, aşılarını yaptıran yurttaşlarımızın kendisini muhafaza etmesiyle bu pandemi sürecinde kapanmalara lüzum kalmadan, herkesin rahat edebileceği ortamlar hazırlanması için önemli olacak. En az ölüm vakasıyla belki de yurttaşlarımızı hiç kaybetmeden bu müzmin hastalıktan kurtuluruz" ifadelerini kullandı.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken Esnaf İçin Aşı Çağrısı Yaptı