TESK Başkanı, Marketlerde Satılamayan Ürünlerin İnternette de Satılmaması Gerektiğini Söyledi

TAKİP ET

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'market tedbirleri'ne ilişkin genelgeye destek verirken satış yasağı kapsamına internet ortamının da alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan  "market tedbirleri"ne ilişkin genelge hakkında açıklama yaptı. 

Kararın yerinde bir karar olduğunu savunan Palandöken, "Market genelgesi ile fırsatçılığa son verildi. Haksız bir uygulama ortadan kalktı" diyerek marketlerde temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin dışındaki ürünlerin satışına izin verilmemesini destekledi.

Marketlerde bazı ürün gruplarının satışının yasaklanmasının yalnızca fiziksel ortamda gerçekleştirilen alışveriş için geçerli olduğunu, buna karşın internetten satışların devam edeceğini söyleyen Palandöken, "Marketlerin internet satışlarına da kısıtlama getirilmeli. Bu konuda bulunduğumuz taleplerin takipçisi olacağız. Taleplerimizin dikkate alınarak haksız rekabetin ortadan kalkmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş'a ve emeği geçen herkese esnafımız adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün yayılım hızını düşürmek adına çalışmalar yapması gerekirken insanların 'temel ihtiyaçlarına' karar vermeye çalışan ve son dönemlerde bozulan psikolojilerini görmezden gelen iktidarın bu kararı değerlendirip değerlendirmeyeceği merak konusu.

tesk başkanı palandöken bendevi market genelge yasak kısıtlama internet