TESK Başkanından Bedelli Askerlik Ücretine Tepki

TAKİP ET

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bedelli askerlik şartlarının kolaylaştırılması gerektiğini belirterek ücretin düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Milli Savunma Bakanlığı'nın açıkladığı 43 bin 151 lira 28 kuruşluk bedelli askerlik ücretinin düşürülmesi gerektiğini belirtti. 

Gençlerin yüksek ücretler sebebiyle bedelli askerlikten kaçıp iş dünyasından uzaklaşmamaları gerektiğini vurgulayan Palandöken, ”Bedelli askerlik ücretinin yüksek olması nedeniyle Türkiye’de eğitimini tamamlayan binlerce öğrenci eğitim ya da çalışma amacıyla yurt dışına giderek hem kendilerine yeni iş imkanı oluşturuyor hem de 1 ay zorunlu askerlik eğitiminden muaf oluyorlar. Okulu bitiren ve hayata atılan gençlerimiz askerlik sebebiyle iş dünyasından uzaklaşmak zorunda kalmamalı. Ücretler makul seviyeye çekilirse daha fazla gencimiz bedelli askerlik imkanından yararlanırken devlet bütçesine de gelir sağlanmış olur” dedi. 

Ücret Makul Bir Seviyeye Çekilmeli

Gençlerin mevcut durumları içerisinde bu ücreti karşılamayacağını ifade eden Palandöken, nakit olarak ödenmesi mümkün olmayan bu ücretin krediyle daha çok arttığını, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde böyle bir hareketin gençleri engelleyeceğini belirtti. 

Palandöken sözlerinin devamında, ''Bedelli askerlik ücreti 2018 yılında olduğu gibi makul seviyeye çekilirse daha çok kişi bedelli askerlikten faydalanır, piyasadaki iş kayıplarının önüne geçilir hem de Hazine’ye gelir sağlanmış olur” ifadelerini kullandı.

tesk esnaf sanatkarlar başkanı palandöken bedelli askerlik düşürülmeli ücret bendevi