Tesla Çalışanlarının 'Irkçılık Yapılıyor' Suçlamalarına Bir Yenisi Daha Eklendi

TAKİP ET

Birçok Tesla çalışanının söz ettiği ırkçılık suçlamaları hakkında ifade veren son çalışan Aaron Craven de iddiaların doğru olduğunu belirtti.

Tesla fabrikalarında çalışan siyahi çalışanlar, fabrika içerisinde ırkçılığa maruz kaldıklarını açıklamıştı. Kendilerine Afrika kökenli siyahiler için kullanılan ve ardından kölelikle özdeşleştirilen negro kelimesiyle seslendildiğini belirten işçiler, konu hakkında ifadeye çağırılmıştı.

Birçok siyahi Tesla çalışanı şirkete 'ırkçılık yapıyorlar' suçlaması yaparken olay kamuoyuna da yansımıştı. Son olarak ifade veren siyahi bir Tesla çalışanı Aaron Craven, kendisine direkt olarak negro denilmese bile 'N' diye seslenildiğini belirtti. 

''Pamuk İşçileri''

N-word olarak hakarete uğradığını söyleyen çalışan Aaron Craven, yeminli ifadesinde kendisinin yaklaşık 100 kez N-kelimesi ile anıldığını, banyo tezgahlarında KKK işaretleri ve gamalı haçlar gördüğünü söyledi.

Craven, yeminli ifadesinde, “Fremont fabrikasında yaklaşık 100 kez doğrudan n—- olarak arandım. Tesla fabrikasında iş arkadaşlarım ve liderim Auggie tarafından 100’den fazla kez kullanılan n—– terimini duydum” dedi. 

Eski çalışanlardan Aaron Minor'un kendilerinden 'pamuk işçileri' diye bahsedilen bir konuşmayı duyduğunu da ifadesine ekleyen Craven, ırkçılık iddialarını doğruladı. 

tesla ırkçılık elon musk siyahi negro ifade n word