Tesla Fabrikasında Robotun İşçiye Saldırdığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Tesla'nın Teksas'taki fabrikasında meydana gelen bir olayın ayrıntıları iki yıl sonra ortaya çıktı.

İki yıl önce bir Tesla mühendisinin, şirketin ABD'deki Giga Texas fabrikasında meydana gelen arıza sırasında bir robotun saldırısına uğradığı ortaya çıktı. Kontrolden çıkan robot mühendisi kanlar içinde bıraktı.

2021 yılında gerçekleşen olayda robot, fabrikadaki iki kullanım dışı robotun yazılımını tasarlayan mühendisi yakalayarak kaçmasına izin vermedi. Metal "pençelerini" mühendisin kollarına ve sırtına saplayan robot fabrika boyunca arkasında uzun bir "kan izi" bıraktı.

Olayın iki görgü tanığına göre, yaralanan Tesla mühendisi montaj robotunun elinden kurtulmaya çalışırken başka bir işçi saldırıyı durdurmak için acil "durdurma" düğmesine bastı.

Olay sonucunda saldırıya uğrayan mühendiste yaralar oluştu. Olay 2021 yılında eyalete sunulan rapor ile ortaya çıktı.

Tesla'nın Teksas fabrikasında 2021 veya 2022'de robotlarla ilgili başka bir yaralanma bildirilmemesine rağmen olay, işyerinde otomatik robotların risklerine ilişkin yıllardır artan endişelerin artmasına neden oldu.

Tesla'nın Teksas'taki yasa gereği yetkililere sunması gereken yaralanma raporunda, mühendisin işten izin almasına gerek olmadığı iddia ediliyordu.

 

tesla Robot teksas robot insana saldırdı