'Teslimiyetini Göster' Deyip 16 Yaşındaki Oğlunun Boynunu Kesti

TAKİP ET

"Teslimiyetini göster" diyerek 16 yaşındaki oğlunun boynunu kesen babanın ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında Zonguldak'ta meydana gelen olayda bir hastanede pansuman görevlisi olarak çalışan 42 yaşındaki Yusuf A. polis merkezine geldi. Görevli polislere "Teslim oluyorum, oğlumu öldürdüm" diyerek teslim olan Yusuf A.'nın sözleri üzerine polis ekipleri harekete geçerek 16 yaşındaki A.A.'ya Miyesser Mahallesi'nde evine gitmeye çalıştığı sırada rastladı.

Olay yerine çağrılan 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan 16 yaşındaki çocuk, hastanede tedavi altına alındı ve iyileşti.

Olaya ilişkin sorgusunda olaydan bir gün önce kendisini Allah'a adamak için kravatla kendisini asmak istediğini belirten Yusuf A., kravatın kopması sonucu başaramadığını söyledi.

"Teslimiyetini Göster"

Ertesi sabah ise oğlumu Allah'a adak olarak kurban etmesi "talimatını aldığını" söyleyen Yusuf A., ifadesine göre oğluna Filyos'a su doldurmaya gitmeyi teklif etti. Filyos'a gittikleri sırada oğluna "Teslimiyetini göster" diyen Yusuf A., oğlunun bu teklifi kabul ettiğini ve oğlunun boynuna bıçakla darbeler indirdiğini söyledi. A.A.'nın yere yığılması üzerine üzerini montla örten Yusuf A. oradan ayrılarak polis merkezine gitti.

Cezai Sorumluluğu Tam

Oğlunu öldürmeye çalışmasından pişman olmadığını, "kendisinin bir hiç olduğunu" söyleyen Yusuf A. hakkında Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda "cezai sorumluluğunun tam olduğu" belirtildi. 

"Oğlum Benim Bıçağım Seni Kesmez, Bana İnanıyorsun Değil mi?"

Yusuf A.'nın öldürmeye kalktığı A.A. ise babasıyla arasının iyi olduğunu, son zamanlarda babasının bazı tavırlarının değişik olduğunu ve onu kırmamak için istediğini yaptığını söyledi. A.A., babasının kendisine "Oğlum ben bir hiçim, her şey Allah`tan. Benim bıçağım seni kesmez, bana inanıyorsun değil mi?" diye sorduğunu, araçtan indikten sonra ensesini kestiğini ve gözleri kararak yere düştüğünü ve babasının gitmesi sonrasında gücünü toplayarak evine gitmeye çalıştığını söyledi.

Anne Semra A. Şikayetçi Olmadı

A.A.'nın annesi Semra A. ise ifadesinde son dönemlerde eşinde birtakım değişiklikler olduğunu, garip şeyler söylediğini ancak olaydan ötürü Yusuf A.'dan şikayetçi olmadığını belirtti.

Yusuf A.'da herhangi bir akıl hastalığı ya da zeka geriliğine saptanmadığı, şahsın işlediği suçun anlamını ve sonuçlarının idrakında olduğu belirtilen Adli Tıp raporunun ardından Yusuf A.'nın "altsoya karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Oğlumu Buraya Rabbime Kurban Etmeye Getirdim"

Olayın yaşandığı yere getirilen Yusuf A. polislerin sorularına "Oğlumu buraya Rabbime kurban etmeye getirdim. Bildiğim bu. Burayı öylesine seçtim. Olayı sabah planladım. Rabbim böyle uygun gördü bildiğim sadece bu. Bıçağı kasaptan bugün aldım. Kendime koç oğlumu Rabbime kurban ettim. Uyuşturucu madde falan kullanmıyorum. Rabbim böyle istedi. Ben bir şey bilmiyorum. En doğrusunu Rabbim bilir. Ben öldürdüm diye karakola geldim. Ben öldü biliyorum. O yüzden karakola geldim" yanıtını verdi.

oğlunun boynunu kesti cezai sorumluluğu tam yusuf a. rabbime kurban ettim teslimiyetini göster