TFF Başkanı Özdemir: Lig 20 Takımla Bile Sıkışık Oluyor, 2 Sene 4 Takım Düşürerek 18 Takıma İneceğiz

TAKİP ET

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'in 20 takım olması hakkında açıklamada bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'deki takım sayısının 18' düşürülmesi konusunda çalışma yaptıklarını açıkladı.

beIN Sports'un yayınına konuk olan Özdemir, Süper Lig ve 1.Lig'de yapmak istedikleri değişiklik planlarını "Her hafta 1 takım BAY olacak. 20 takımla oynansın başvurusu yapıldı ancak sezon başında karar vermediğimiz için 19 takımla oynanacak, değişiklik olmayacak. Her hafta bir takım BAY geçecek. İki yıl içerisinde takım sayısını 18’e düşüreceğiz. Süper Lig’de ana hedefimiz 18 takım. 20 takımla bile sıkışık olacağı görünüyor. 2 sene 4 takım düşürerek tekrar 18 takıma ineceğiz. Bunu planlıyoruz" şeklinde aktardı.

Maçların seyircili oynanması konusuna da değinen Özdemir, "Ağustos ayının ortasında başlatacağımız ligi, kademeli olarak seyircili oynamak istiyoruz. Ana hedefimiz -inşallah rakamlar böyle devam ederse, aşılama sistemi bu şekilde başarılı olursa- Ağustos ayında maçları seyircili başlatacağız. Ancak hedefimiz düşük kapasiteli seyircili oynatmak" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl Çin virüsü salgını etkileri öne sürülerek tüm profesyonel liglerde küme düşme kaldırılmıştı. MKE Ankaragücü, Hes Kablo Kayserispor ve Yeni Malatyaspor sezonu küme düşme hattında bitirmelerine rağmen küme düşmemiş ve Süper Lig'de yollarına devam etmişti. Alt ligden de 3 takımın yükselmesiyle birlikte bu sezon, tarihte ilk kez 21 takımla oynandı.

süper lig 20 takım 21 takım 18 takım nihat özdemir açıklama tff tff başkanı 18 takıma düşüreceğiz düşeceğiz sıkışık oluyor 2 sene 4 takım düşürerek 19 takım